Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Njoki v omaki iz gorgonzole

Njoki v omaki iz gorgonzole so odlična brezmesna jed, ki jo lahko postrežemo za kosilo, prav tako, se je nihče ne bo branil za večerjo.

Za 4 osebe potrebujemNjoki v omaki iz gorgonzole

  • njoke – cca 800 g
  • creme fraiche – 250 ml (ali pa kisle smetane)
  • maslo – 60 g
  • limona – 2
  • sir gongorzola – 120 g
  • žajbelj – 3 liste (če vam okus ne odgovarja, ga izpustite)
  • sol, poper (beli)
  • orehi – malo sesekljanih

Vedno uporabljam doma narejene njoke. Sicer, bo traja malo dlje, a bo rezultat veliko boljši. Kakor koli, njoke skuham in jih odcedim. V ponvi, na majhni temperaturi, stopim maslo in dodam creme fraiche (čisto dobra bo tudi kisla smetana). Malo pokuham in dodam na grobo narezano gorgonzolo. Vse skupaj pustim, da se raztopi. Dodam še na drobno sesekljan žajbelj in nastrgano limonino lupinico. Čisto na koncu po potrebi solim in popram z belim poprom. Njoke razporedim na porcije in polijem z pripravljeno omako ter posujem z drobno nasekljanimi orehi. Ponudim takoj.  Pa dober tek.

Nasvet: Njoke lahko tudi kupite. Pridobili boste nekaj časa, vendar izgubili nekaj okusa. Če vam pri omaki katera od sestavin ne odgovarja, jo lahko izpustite, oziroma zamenjate z drugo (recimo lahko kateri drugi sir).

 

Sorodni recepti:

Testenine s špinačnim pestom
Testenine z špinačo in orehi
Panirane dežnikarice

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se