Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Popečena polenta z hladno paradižnikovo omako

Popečena polenta z hladno paradižnikovo omako je zanimiva kombinacija jedi, ki jih boste z veseljem ponudili tudi svojim prijateljem.

Za pripravo (4 osebe) potrebujem:Popečena polenta z hladno paradižnikovo omako

         – koruzni zdrob – 1 skodelica (cca 200 ml – instant polente)

  • vodo – 3 skodelice (cca 600 ml – lahko vzamemo pol mleka, pol vode)

  • sol

  • paradižnik – 4 kom

  • črne olive – 8 kom

  • česen – 2 stroka

  • svežo baziliko

  • oljčno olje

Zavrem vodo (oziroma mešanico vode in mleka), jo solim in zakuham polento. Na zelo mali temperaturi, jo nenehno mešam. Pri tem moram paziti, da se ne opečem – polenta namreč rada „šprica“. Vročo polento vlijem v že prej, z oljem namazan (dno in stranice) pekač in jo prav tako z oljem namazano žlico, lepo, enakomerno poravnam. Pekač vzamem tako velik, da je polenta visoka za dober centimeter. Pustim, da se ohladi.

Medtem pripravim hladno paradižnikovo omako. Paradižnike dobro operem, narežem na četrtine, odstranim seme, ostalo pa narežem na bolj drobne kocke. Česen olupim, na drobno sesekljam, dodam k paradižniku. Prav tako dodam paradižniku na kolobarje narezane olive. Dodam še  na drobno narezano baziliko. Vse skupaj malo pokapljam z olivnim oljem in dobro premešam. Omaka je pripravljena.

Tako, zdaj še hladno polento razrežem z okroglim modelčkom (lahko tudi z skodelico), ki sem mu robove namazala z oljem. Dobljene medaljončke popečem na malo olja – z obeh strani. Popečene  nadevam na krožnike. Na vsak medaljonček  dam žlico ali dve paradižnikove omake.

To je lahko čisto samostojno kosilo ali krasna večerja. Pa DOBER TEK.

Nasvet: Če bi pa zraven želeli še kaj „krepkega“, potem si lahko na žaru popečete piščančja prsa – mogoče celo piščančja prsa, polnjena z sirom in pršutom. Kaj pravite na to?

Sorodni recepti:

Palačinke polnjene z bučkami
Pečen krompir z nadevom
Rdeče zelje s kostanji
Krompirjevi krapi s skutinim nadevom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se