Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kostanjeva torta

Prava poslastica za ljubitelje kostanja je kostanjeva torta.

Da jo pripravim potrebujem:Kostanjeva torta

  • jajca – 8 kom
  • maslo 12 dag
  • sladkor – 15 dag
  • kuhano kostanje – 18 dag
  • kavo – 1dag
  • drobtine 3 dag

Za nadev:

  • sladka smetana – 1 dl
  • kuhanega kostanja – cca 15 dag
  • sladkor – 8 dag
  • rum – 2 žlici

Za čokoladno glazuro:

  • čokolado – 12 dag
  • sladkor – 20 dag
  • vodo – 1/8 l
  • maslo – 1 dag

Torto spečem običajno en dan prej, naslednji dan jo le še prerežem in nadevam z nadevom, ter oblijem z glazuro.

Rumenjake ločim od beljakov. Maslo penasto umešam, ob stalnem mešanju dodam rumenjake, drobno mleto kavo in sladkor. Masi narahlo primešam kuhan, pretlačen kostanj in drobtine. Nazadnje prav na rahlo primešam še trdo stepen sneg iz beljakov. Dobro ohlajeno torto dvakrat prerežem in nadevam z nadevom. Nazadnje jo še oblijem z čokoladno glazuro in okrasim z stepeno smetano.

Za nadev najprej dobro stepem smetano, v katero nato na rahlo vmešam pretlačen kostanj, sladkor in rum.

Nazadnje še skuham sladkor do malega bisera (to pomeni, da, ko vanj pomočimo žlico, mora zadnja kapljica obviseti na kratki niti, ki se leskeče kot biser), dodam zmehčano čokolado (najboljše je, da jo razlomite v posodo in zmehčate nad soparo) in nazadnje vmešam še maslo. S to glazuro enakomerno oblijemo torto. Nazadnje torto še dekoriramo z sladko smetano.

Kostanjeva torta je prava poslastica!

Sorodni recepti:

Pecivo na suho
Jagodni tiramisu
Enolončnica z kolerabo in kostanji
Pečen kostanj

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se