Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kostanjeva kremna juha

Še ena poslastica iz pečenega kostanja je kostanjeva kremna  juha. Takšna  juha vas bo lepo segrela v hladnih jesenskih dneh. Moja prijateljica, ki mi je tudi odstopila tale recept je nad to juho čisto navdušena.

Za juho (4 osebe) potrebujem:Kostanjeva kremna juha

  • pečenega kostanja – cca 1 skodelico na drobno narezanega

  • korenje – ½ skodelice narezanega  na kockice

  • čebulo – 1 na drobno sesekljano

  • maslo – cca 2 žlici

  • piščančja juha – 2 ½ skodelice

  • smetana za kuhanje – cca 1 ½ dl

  • sol

  • poper – beli

  • popečene kruhove kockice

    – žlička sesekljanega peteršilja

Na mali temperaturi razpustim maslo. Dodam sesekljano čebulo in narezan korenček. Počasi pražim in ko čebula postekleni, dodam narezan kostanj. Vse skupaj še malo popražim in zalijem z piščančjo juho (lahko je tudi iz kocke, vendar ni tako zelo okusna). Ob občasnem mešanju, kuham, dokler ni kostanj čisto mehak (cca 15 – 20 minut). Nato juho malo ohladim in jo dobro pretlačim z paličnim mešalnikom. Če želim, da je juha res gladka, že pretlačeno  jed, še prepasiram skozi cedilko. Ko juha ponovno zavre, solim in popram z belim poprom. Premešam in zalijem z smetano za kuhanje. Malo še pokuham, potresem z sesekljanim peteršiljem  in  z kruhovimi opečenimi kockami. Tako pripravljena kostanjeva kremna juha  je lahko tudi odličen uvod v odlično kosilo ali večerjo.  Pa dober tek!

 Nasvet: Kostanj je veliko bolj okusen, če pred uporabo nekaj časa “počiva”  (2-3 dni), vendar ne predolgo, ker se vam bo zlahka pokvaril. Sama ga  bolj na tanko naložim v gajbice in postavim v temen prostor. Kostanj lahko pečete tudi v pečici. Malo ga križno narežete, da vam ne bo “plesal” po pladnju.

Sorodni recepti:

Ocvrtki iz bučk
Paradižnik polnjen s tuno
Popečeni jurčki
Zvitki iz pečene paprike

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se