Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ribezova marmelada

Ribezova marmelada ima izrazit, malo kiselkast okus.

Potrebujem:Ribezova marmelada

  • ribez – 1 kg
  • sladkor – cca 70 dag

Ribez najprej dobro operem in pustim, da se odcedi. Ribezove jagode osmukam, preberem in odstranim vse ostalo. Nato jih dam v kozico in ko pričnejo jagode pokati, postopoma dodajam sladkor. Večkrat pomešam in kuham tako dolgo, da je marmelada ravnoprav gosta. To zame pomeni, da je še malo tekoča, kajti ribez ima veliko pektina, zaradi česar se hitro gosti. Vročo marmelado nadevam v prav tako vroče kozarce in dobro zaprem. Vse skupaj pokrijem z deko in pustim, da se kozarci počasi ohladijo. Shranim jih v hladno klet. Pa veliko užitka pri pripravi marmelade.

 

Sorodni recepti:

Šipkova marmelada
Grozdni džem
Figova marmelada
Kutinov džem

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se