Melancani s šampinjoni so okusna jed, ki jo brez sramu ponudimo tudi svojim prijateljem. Za 4 osebe potrebujemo: jajčevce -2 malo večja šampinjone – 1 konzerva sir – cca 20 dag (naribanega ali v lističih) kečap (lahko tudi sveže prepasirani paradižnik) česen – cca 3 – 4 stroke sol, poper malo maščobe Melancane narežemo po […]
Pršut z vinom
Pršut z vinom je med slovenjskimi gurmani zelo poznana jed. Ima sicer malo neobičajen, vendar izjemen okus. Posebno godi v dobri družbi prijateljev… Potrebujemo: pršut – cca 20 dag ( odvisno za koliko ljudi potrebujete) rdeče vino – cca 2 dl (najboljši je refošk) oljčno olje – cca 5 žlic črne olive – po želji […]
Testenine s tunino in paradižnikom
Testenine s tunino in paradižniki so odlična kombinacija sestavin, s katero dobi telo veliko za zdravje potrebnih snovi. Za 4 osebe potrebujete: testenine – cca 40dag (lahko so peresniki, ni pa nujno) tunina – 1 večja konzerva olive – po okusu češnjevi paradižniki – cca 30 dag olivno olje – cca 2-3 žlici sesekljani peteršilj […]
Tunin namaz
Tunin namaz je odlična „varianta“ dobrega namaza. Ponudite ga lahko kot predjed, lahko pa je odličen začetek ali pa zaključek dneva. Za 4 osebe potrebujete: tuno – 1 srednje veliko konzervo ( jaz vedno vzamem tisto tuno, ki je konzervirana v lastnem soku) topljeni sir – 4-5 kock (lahko je „zdenka“ sir ali kaj podobnega) […]
Solata iz motovilca
Solata iz motovilca je lahko krasna predjed, če pa si količine povečate, bo pa čisto dovolj tudi za zdrav, okusen, samostojen obrok, posebno še za večerjo. Za 4 osebe potrebujete: motovilec – cca 200 g šampinjonov – cca 250 g maslo – cca 2 žlici krompir – 1 srednji zelenjavno juho – cca 200 ml […]
Zrezki iz bučk
Izkoristimo sezono bučk in pripravimo čim več jedi iz njih. Vse po vrsti so odlične, seveda, če ste njihovi ljubitelji. Ena izmed meni ljubših so zrezki iz bučk. Moj mož sicer pravi, da jih ima zelo rad, ampak naj jih prej užije prašič, on bo pa potem njega… Za 4 osebe potrebujete: Bučke – 3 […]
Solata s piščancem
Solata s piščancem je ena izmed mesnih predjedi, ki tekne vedno in vsakemu. Poizkusite, pa boste videli. Za 4 osebe potrebujete: Piščančje prsi – 2 večja komada Marinirane gobe – cca 600 – 650 g (lahko kar tiste iz pločevinke, imate najmanj dela) Kisla smetana Kisle kumarice – od 5 – 7 Majoneza – cca […]
Jajca polnjena s tunino
Jajca polnjena s tunino so zdrava, okusna, lepa na videz in še kaj bi lahko rekli za tole predjed. Najboljše je, da jih pripravite in se samo prepričate, o čem govorim. Za 4 o sebe približno potrebujete: Jajca – 8 kom Tunina iz pločevinke – cca 120 g (jaz vedno vzamem tisto v lastnem […]
Dimljena postrv
Dimljena postrv je odlična izbira za vse ljubitelje rib. Zelo okusna, zelo hitro pripravljena in z njo res ne morete zgrešiti. Za 4 osebe približno potrebujete: Dimljeni postrvi – 2 kom Limoni krhlji peteršilj Za prilogo še: Malo mešane zelenjave (rdečo redkvico, paradižnik, zeleno papriko) Za omako: Kislo smetano – lonček Hren – žličko iz […]
Solata po grško
Solata po grško je sestavljena iz veliko različnih zelenjav, seveda ne smeta manjkati feta sir in olive. Takšna solata bo odlična predjed, jaz pa si jo občasno pripravim tudi kot glavno jed. Pa naj bo čas kosila ali čas večerje. Kdaj jo boste vi pripravljali je vaša stvar. Za 4 osebe približno potrebujete: Zeleno papriko […]
Zvitki z beluši
Če dobite obisk, ko je sezona belušev (špargljev), naj bodo vaša predjed zvitki z beluši. Najboljši so čisto mladi, tem le potrgamo liste. Če pa so starejši, potem jim moramo leseni del odstraniti, tisti del, ki pa ostane, pa celega olupiti. Na eno osebo vzamemo po 2 zvitka (vem, da bi jih pojedli več, ampak […]
Paradižnik z mocarelo
Za tole jed pa resnično ne boste potrebovali veliko časa. In kakor hitro jo boste naredili, tako hitro jo bodo gostje tudi pojedli. Preprosto in okusno – to je paradižnik z mocarelo! Za 4 ljudi potrebujete: Paradižnike – 4 ( vzemite večje) Mocarela – cca 40 – 50 dag Olivno olje – samo za pokapljati […]
Ocvrti čebulni obročki
Ta predjed je ena mojih najljubših, a verjemite, da lahko tudi kot glavna jed, dobro funkcionira. Res je, da sem velik ljubitelj čebule, vendar »pohana« mi je še posebno pri srcu. Ocvrti čebulni obročki so hrustljavi in se kar topijo v ustih. To morate poizkusiti! Za 4 osebe približno potrebujete: Čebulo – 2 večji Jajci […]
Špageti z bolones omako
Testenine so tisto živilo, ki kakor koli ga pripravimo, ne moremo zgrešiti. Vedno so okusne. Pri nas doma so najbolj priljubljeni špageti z bolones omako. Pa poglejmo kako jo pripravim. Za 4 osebe potrebujemo približno: Mleto mešano meso – cca ½ kg Špageti – cca 40 dag(lahko so tudi polnozrnati) Olje – cca 5 žlic […]
Palačinke z jurčki
Palačinke z jurčki so odlična predjed, ali pa samostojen obrok. Kakor koli jih boste postregli, vedno bodo dobra izbira (v primeru, če ste nabrali strupene, boste verjetno imeli kak problem…). Za 4 osebe potrebujemo: Moko – cca 250 g Jajci – 2 kom Mleko – 4 dl Mieralna voda – cca 1 dl (če je […]
Zadnji komentarji