Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Vegetarijanski chili

Vegetarijanski chili je jed, ki požene kri po celem telesu. Telo dobro nasiti in segreje, zato je odličen v hladnih dneh.

Za pripravo potrebujem:Vegetarijanski-chili

  • Pekočo papriko (chili) – 2 kom
  • Na kocke narezane pelate – 1 pločevinka
  • Paradižnikov pire – 1 pločevinka
  • Nasekljano čebulo – 1 kom
  • Sesekljan česen – 2 stroka
  • Rdeči fižol – 2 pločevinka
  • Rjavi fižol – 1 pločevinka
  • Beli fižol – 1 pločevinka
  • Papriko zeleno in rdečo – 1+ 1 kom
  • Koruzo – 1 pločevinko
  • Rdeče vino – ½ dl
  • Lovorjev list
  • Svež peteršilj – mali šopek
  • Kajenski popek – ščepec
  • Sol, poper
  • Olivno olje

Na vroči maščobi najprej malo popražim čebulo. Ko čebula postekleni, dodam še česen. Takoj ko česen zadiši, dodam  na kocke narezano papriko in chili. Premešam in malo prepražim.

Nato dodam  pelate, paradižnikov pire, odcejeni fižol, koruzo, vino, lovorjev list, sol in poper. Vse skupaj dobro premešam, dodam še malo kajenskega popra (lahko ga izpustite) in jed na malem ognju še kuham približno ¾ ure.

Kuhan vegetarijanski chili serviram v skodelicah ali krožnikih, ki jih poljubno okrasim.

Naj vam tekne!

Nasvet:

  • Če  ste skuhali preveč chilija, ga prihranite za naslednji dan. Zraven lahko ponudite, testenine, riž ali kaj podobnega;
  • Da je ta jed pekoča tako ali tako vidite iz recepta. Bodite previdni pri količini chilija, saj je jed lahko tako pekoča, da je ne boste mogli jesti. Namesto svežega chilija lahko daste tistega, v prahu;
  • Če vam kakšna sestavina iz recepta ne bo všeč, jo lahko izpustite ali pa jo zamenjate s katero drugo.

Sorodni recepti:

Testenine z špinačo in orehi
Čičerika s paradižnikom
Zelenjavna enolončnica
Krompir z brstičnim ohrovtom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se