Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Piščanec s cvetačo

Piščanec s cvetačo si pri nas doma pripravljamo kar pogosto. Všeč nam je ta preprosta in lahka jed. Ponudimo jo lahko za kosila, pa tudi za večerjo.

Za pripravo potrebujemPiščanec s cvetačo

  • Na koščke narezanega piščanca (brez kosti) – cca 500 g
  • Cvetačo – cca 500 g
  • Nariban korenček – 1 kom
  • Sesekljan česen – 4 zrna
  • Sesekljano čebulo – 1 kom
  • Sesekljano stebelno zeleno – 2 stebli
  • Olupljen in na drobno narezan paradižnik – 2kom
  • Paradižnikovo mezgo – 2 žlici
  • Jušnega fonda (lahko iz kocke)
  • Mleto ali drobno sesekljano kumino – 1 žličko
  • Kurkumo – 1 žlico
  • Kokosovo olje – cca 3 žlici
  • Sol, poper
  • Sesekljan svež peteršilj – za okras

Na segretem kokosovem olju malo popražim  čebulo. Ko malo oveni, dodam narezano meso in ob stalnem mešanju še malo pražim.

Ko meso začne spreminjati barvo, dodam česen, korenje, zeleno in ingver. Dobro premešam in še malo popražim. Ob mešanju dodam še kumino,  kurkumo,  paradižnik,  paradižnikovo mezgo ter vse skupaj dušim, dokler se jed ne zgosti.

Vse skupaj zalijem z juho, po potrebi solim in popram. Na mali temperaturi kuham še cca 20 minut. Dodam še cvetačo in vse skupaj kuham še toliko, da je cvetača kuhana, vendar še dovolj čvrsta.

Jed naj bo dokaj gosta.

Piščanec s cvetačo lahko ponudimo rižem, ali s katerimi drugimi testeninami.

Uživajte ob pripravi te jedi in naj vam tekne!

Vegetarijanski chili

Vegetarijanski chili je jed, ki požene kri po celem telesu. Telo dobro nasiti in segreje, zato je odličen v hladnih dneh.

Za pripravo potrebujem:Vegetarijanski-chili

  • Pekočo papriko (chili) – 2 kom
  • Na kocke narezane pelate – 1 pločevinka
  • Paradižnikov pire – 1 pločevinka
  • Nasekljano čebulo – 1 kom
  • Sesekljan česen – 2 stroka
  • Rdeči fižol – 2 pločevinka
  • Rjavi fižol – 1 pločevinka
  • Beli fižol – 1 pločevinka
  • Papriko zeleno in rdečo – 1+ 1 kom
  • Koruzo – 1 pločevinko
  • Rdeče vino – ½ dl
  • Lovorjev list
  • Svež peteršilj – mali šopek
  • Kajenski popek – ščepec
  • Sol, poper
  • Olivno olje

Na vroči maščobi najprej malo popražim čebulo. Ko čebula postekleni, dodam še česen. Takoj ko česen zadiši, dodam  na kocke narezano papriko in chili. Premešam in malo prepražim.

Nato dodam  pelate, paradižnikov pire, odcejeni fižol, koruzo, vino, lovorjev list, sol in poper. Vse skupaj dobro premešam, dodam še malo kajenskega popra (lahko ga izpustite) in jed na malem ognju še kuham približno ¾ ure.

Kuhan vegetarijanski chili serviram v skodelicah ali krožnikih, ki jih poljubno okrasim.

Naj vam tekne!

Nasvet:

  • Če  ste skuhali preveč chilija, ga prihranite za naslednji dan. Zraven lahko ponudite, testenine, riž ali kaj podobnega;
  • Da je ta jed pekoča tako ali tako vidite iz recepta. Bodite previdni pri količini chilija, saj je jed lahko tako pekoča, da je ne boste mogli jesti. Namesto svežega chilija lahko daste tistega, v prahu;
  • Če vam kakšna sestavina iz recepta ne bo všeč, jo lahko izpustite ali pa jo zamenjate s katero drugo.

Testenine s špinačnim pestom

Testenine s špinačnim pestom so jed, ki jo lahko ponudite tudi kot predjed, glavno jed ali pa čisto samostojno jed. Priprava je zelo preprosta in hitra. Pesto si lahko pripravite v malo večjih količin in ga shranite v dobro zaprt kozarec. V hladilniku lahko počaka tudi nekaj dni. Seveda lahko pesto tudi kupite, vendar je doma pripravljeno veliko bolj okusno, pa tudi zdravo.

Za pripravo potrebujem:Testenine-s-špinačnim-pestom

  • Mlado špinačo – cca 100 g
  • Orehova jedrca – cca 70 g
  • Česen – 3 stroke
  • Nariban parmezan – cca 30 g
  • Olivno olje – cca 8 žlic
  • Limonin sok – 1 žlica
  • Sol, poper
  • Mali šopek bazilike
  • Italijanske začimbe – 1 žlička
  • Špagete (ali katere druge testenine) – cca 500 g

Špinačno pesto lahko pripravljamo na dva načina. Pri prvem načinu špinačo, orehe, česen in liste bazilike postopoma tremo v terilniku. Dobljeni zmesi dodamo še limonin sok, parmezan, olivno olje, italijanske začimbe, malo soli in poper. Vse skupaj dobro premešamo v gladko zmes.

Bolj enostaven način priprave pesta je drugi način, kjer vse sestavine damo v multipraktik in zmiksamo v gladko zmes.

Zdaj skuhamo samo še testenine, pazimo, da jih ne razkuhamo. Še vroče zmešamo z špinačnim pestom, okrasimo lahko še z praženimi pinjolami  in serviramo.

Tako, testenine s špinačnim pestom čakajo na lačne jedce. Naj vam teknejo.

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se