Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Čemažev riž z artičokami

Pripravite si čemažev riž z artičokami – svežo pomladno jed, ki je popolna za lahko družinsko večerjo.

Čemažev riž z artičokami

Sestavine:

  • riž basmati, 500g
  • limona, narezana na četrtinke
  • olivno olje
  • maslo, 1 košček
  • čemaž, 500 g,
  • artičoke, 280 g, v olivnem olju, odcejene.

Priprava:

  1. V vrelo soljeno vodo damo riž. V posodo dodamo polovico limone in kuhamo od 12 do 15 minut, dokler se riž ne zmehča.
  2. Medtem v ponvi segrejemo olivno olje in maslo ter nekaj minut rahlo pražimo čemaž (ali pa špinačo in malo česna, če nimamo čemaža).
  3. Odcedimo riž in vanj vmešamo še preostanek limone. V riž takoj vmešamo pripravljen čemaž na maslu in artičoke v olivnem olju ter postrežemo.

Testenine z špinačo in orehi

Testenine z špinačo in orehi so okusen in zdrav obrok, ki ga lahko pripravimo zelo hitro.

Za pripravo potrebujem:Testenine-s-špinačo-in-orehi

–        Poljubne testenine – cca 500 g (za 4 odrasle ljudi)

–        Vodo – cca 1,5 l

–        Mlado špinačo – cca 500 g

–        Sladko smetano – 2 kozarčka

–        Smetano za kuhanje – 1 kozarček

–        Grobo nasekljane orehe (malo popražene) – cca 1 pest

–        Gorgonzolo (ali kateri drug sir) – cca 100 g

–        Sesekljan česen – 2 stroka

–        Olivno olje – 2 žlici

–        Sol, poper

–        Nasekljan mali šopek drobnjaka

Testenine skuham po navodilih iz embalaže. Vedno pazim, da se ne razkuhajo. Kuhane dam na cedilo. Vodo prihranim, če se kasneje izkaže, da je omaka pregosta. V tem primeru omako zalijem prav s to vodo, v kateri so se kuhale testenine.

Vodo zavrem, malo osolim in stresem vanjo špinačo. Ko voda ponovno zavre, pustim, da se špinača blanšira le toliko, da se omehča. Omehčano stresem na cedilo in pustim, da se voda odteče.

V ponvi segrejem olje in dodam česen. Premešam in takoj ko česen zadiši (ne sme porjaveti), dodam še vso smetano in gorgonzolo. Vse skupaj mešam, dokler omaka ne zavre.

Takoj za tem dodam še špinačo (če so listi preveliki, jih malo razrežem) in malo popražene orehe. Premešam in po potrebi solim in popram. Na nizki temperaturi omako kuham še cca 5 minut.

Ko je omaka gotova, dodam še  ocejene testenine in vse skupaj dobro premešam. V primeru, da je omake bolj malo, dodam še malo vode, v kateri so se kuhale testenine.

Jed razdelim po porcijah in posujem z malo nasekljanega drobnjaka.

Tako, testenine z špinačo in orehi so pripravljene, da jih z veseljem užijemo. Pa dober tek želim!

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se