Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Špageti carbonara

Špageti carbonara so preprosta, a zelo okusna jed, ki jo vsak pripravlja malo drugače. Pri nas doma ne dodamo jajca, ker nam pač to ni všeč.

Za pripravo potrebujem:Špageti-carbonaro

  • Špagete- cca 500g
  • Smetano za kuhanje – 500ml
  • Dimljeno slanino (pršut, salamo) – 200 g
  • Nariban sir (kateri koli) – cca 200g
  • Parmezan – malo (za posip)
  • Olje – malo
  • Sol
  • Poper
  • Peteršilj

Špagete skuham v slani vodi. Pazim, da jih ne razkuham.

Na segretem olju popražim na male rezine ali kockice narezano slanino. Ko slanina postane rahlo hrustljava, odlijem odvečno maščobo  ter slanino zalijem z smetano.

Malo pokuham, dodam še sir, premešam, po potrebi solim in popram.

Omaki dodam ocejene špagete, dobro premešam, serviram na krožnik ter okrasim (ali pa potrosim po krožniku) z peteršiljem. Tako, špageti so pripravljeni na lačna usta.

Pa dober tek želim!

Nasvet:

  1. Smetana je lahko tudi navadna sladka smetana, vendar ne rastlinska. Količina smetane je odvisna od tega, koliko omake želite imeti. Pri nas doma imamo radi veliko omake, ker ne maramo »suhih« špagetov. Jed se rada tudi hitro gosti, zato je dobro imeti na zalogi nekaj več smetane;
  2. Slanino lahko zamenjate tudi z pršutom ali pa z šunkarico (ali pa katero drugo salamo);
  3. Pri sirih sama ne kompliciram, uporabim tistega, ki imam. Res pa je, da nadevan krožnik potrosim z malo parmezana. Če pa ga slučajno nimam, pa nič zato, jed je še vedno vredna greha.

 

Sorodni recepti:

Testenine s špinačnim pestom
Testenine z špinačo in orehi
Majonezni solatni preliv
Testenine s tuno

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se