Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ražnjiči

Ražnjiči so ena izmed tistih  jedi, ki redko manjkajo na kakšni »piknik« zabavi. Prav tako so odlični, če jih spečemo kar v ponvi, na štedilniku. Večina ljudi jih obožuje, sploh če dodamo še malo zelenjave. A danes bom napisala najbolj klasičen recept za pripravo ražnjičev.

Za pripravo potrebujem (za 4 osebe):Ražnjiči

– Svinjsko ne mastno meso – cca ¾ kg (lahko je ribica, zarebrnica ali stegno)

– Sol, poper

– Paličice za ražnjiče (lesene ali kovinske)

Oprano in osušeno meso narežem na manjše kose, ki so vsaj približno enake velikosti cca (3 x 4cm). Narezano meso solim in popram.

Tako pripravljeno meso pustim počivati cca 20 minut, da se dobro nasoli.

Vzamem paličico in na njo eden do drugega (ne preveč na tesno), nataknem cca 6 koščkov mesa. Ražnjiče pečem pri srednji temperaturi cca 20 minut. Pri peki jih večkrat obrnem.

Ražnjiči so odlični vroči ali hladni. Zraven se odlično poda grobo narezana čebula (sploh, če je mlada), ajvar, zenf in katera od sezonskih solat. Z paradižnikovo nikakor ne morete zgrešiti.

Pa veliko užitkov pri pripravi ražnjičev!

Nasvet:

–        Namesto svinjskega lahko vzamete tudi puranje, pa kurje meso ali pa morske sadeže, razne klobasice…dajte domišljiji prosto pot;

–        Že na paličico lahko med meso dodate na koščke narezano zelenjavo (čebulo, paradižnik, papriko, bučke…itd);

–        Prav tako lahko uporabite samo zelenjavo, tako boste dobili zdrave in prav tako odlične ražnjiče.

Sorodni recepti:

Piščančji zrezki v smetanovi omaki
Nadevane bučke
Jetra na žaru
Svinjska zarebrnica na žaru

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se