Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Piščanec s cvetačo

Piščanec s cvetačo si pri nas doma pripravljamo kar pogosto. Všeč nam je ta preprosta in lahka jed. Ponudimo jo lahko za kosila, pa tudi za večerjo.

Za pripravo potrebujemPiščanec s cvetačo

  • Na koščke narezanega piščanca (brez kosti) – cca 500 g
  • Cvetačo – cca 500 g
  • Nariban korenček – 1 kom
  • Sesekljan česen – 4 zrna
  • Sesekljano čebulo – 1 kom
  • Sesekljano stebelno zeleno – 2 stebli
  • Olupljen in na drobno narezan paradižnik – 2kom
  • Paradižnikovo mezgo – 2 žlici
  • Jušnega fonda (lahko iz kocke)
  • Mleto ali drobno sesekljano kumino – 1 žličko
  • Kurkumo – 1 žlico
  • Kokosovo olje – cca 3 žlici
  • Sol, poper
  • Sesekljan svež peteršilj – za okras

Na segretem kokosovem olju malo popražim  čebulo. Ko malo oveni, dodam narezano meso in ob stalnem mešanju še malo pražim.

Ko meso začne spreminjati barvo, dodam česen, korenje, zeleno in ingver. Dobro premešam in še malo popražim. Ob mešanju dodam še kumino,  kurkumo,  paradižnik,  paradižnikovo mezgo ter vse skupaj dušim, dokler se jed ne zgosti.

Vse skupaj zalijem z juho, po potrebi solim in popram. Na mali temperaturi kuham še cca 20 minut. Dodam še cvetačo in vse skupaj kuham še toliko, da je cvetača kuhana, vendar še dovolj čvrsta.

Jed naj bo dokaj gosta.

Piščanec s cvetačo lahko ponudimo rižem, ali s katerimi drugimi testeninami.

Uživajte ob pripravi te jedi in naj vam tekne!

Sorodni recepti:

Piščančji zrezki v smetanovi omaki
Vegetarijanski chili
Testenine s špinačnim pestom
Nadevane bučke

Komentarji

  1. Marjana Dolhar pravi

    7. maja, 2021 pri 15:18

    Ne vem zakaj je cvetača ostala trda

    Odgovori

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se