Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ocvrti faširani zrezki

Verjetno ste iz mletega mesa pripravili že mnogo različnih jedi.  So ocvrti faširani zrezki med njimi?

Tako pripravljena jed je res zelo okusna, morda malo bolj »kalorična«. A nič zato. Hujšali bomo kdaj drugič, zdaj pa k delu.

Za 4 osebe potrebujemo:Ocvrt faširani zrezek

  • Mleto meso – cca 1 kg (poizkusite z samo svinjino)

  • Česen – 2 stroka

  • Peteršilj – mali šopek

  • Sol, poper

  • Olje za cvrtje – cca 40 dag

  • Moko – cca 20 dag

  • Jajca – 3 – 4

  • Mleko – cca 2 dl

  • Sol – malo

Če že niste mesarja nagovorili, da vam zmelje meso, potem to storimo doma sami. Mletemu mesu dodamo sesekljan česen, ga posolimo, popopramo in dodamo še sesekljan peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo in naredimo  cca 1 cm debele, poljubno velike zrezke.

Medtem časom rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov naredimo trd sneg, rumenjake pa v mleku razžvrkljamo , dodamo moko, posolimo, gladko zmešamo in nazadnje na rahlo dodamo še sneg iz beljakov.

Tako, zrezki so se »spočili«, zdaj so pripravljeni, da jih namočimo v pripravljeno testo in jih ocvremo v ne prevroči maščobi. Na vsaki strani jih cvremo cca 5 minut. Pečene odlagamo na papirnate servietke, toliko, da popivnajo maščobo. Če želimo narediti kompletno kosilo, potem lahko zraven postrežemo še pire krompir ali pa v pečici pečen  krompir z zelenjavo, ter zeleno solato. 

Če pa boste zrezke postregli brez priloge, se bo pa najbolj prilegala  mešana solata (paradižnik, paprika, čebula). Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Piščančji zrezki v smetanovi omaki
Nadevane bučke
Svinjska zarebrnica na žaru
Ražnjiči

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se