Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Nadevane bučke

Nadevane bučke so mesno zelenjavna jed, ki je pri nas, v sezoni bučk, velikokrat na mizi. Za pripravo te jedi običajno porabim večje bučke, saj na tak način porabim tudi že precej odrasle bučke.

Za pripravo potrebujem (za 4 ljudi):Nadevane-bučke

  • Bučko – 1 zelo veliko (ali več manjših)
  • Mleto meso (mešano, goveje ali piščančje)  – cca 500 g
  • Čebulo – 1 veliko (narezano na tanke lističe ali sesekljano)
  • Jajce – 2 kom
  • Drobtine – cca 4 žlice
  • Maščobo – 5-6 žlic
  • Sesekljan sveži petršilj – cca 3 žlice
  • Sol, poper

Omaka:

  • Maslo – cca 120 g
  • Moko – cca 20 g
  • Juho (lahko iz kocke) – cca 1 l
  • Kisla smetana – 1 velika
  • Sol po potrebi

Najprej na vroči maščobi popražim čebulo, a le toliko, da malo ovene. Dodam še mleto meso, solim in popram.

Dobro premešam in pražim še toliko, da se posuši mesni sok. Odstavim z ognja in pustim, da se masa malo ohladi. Dodam še jajci, drobtine in peteršilj ter dobro premešam.

Medtem časom na segretem maslu malo spražim moko in jo zalijem z juho. Pustim, da malo povre (cca 2- 3 min.). Nazadnje ob mešanju še prilijem razmešano kislo smetano in po potrebi dosolim.

Bučko dobro operem in razpolovim. Odstranim semena, malo posolim, popram in napolnim z nadevom.

Nadevani polovici položim tesno skupaj v primerno velik pekač in zalijem z omako. Omake naj bo do roba bučk.

Pekač dam v  cca 190 st. segreto pečico in pečem cca 45 minut.

Nasvet:

Če ste ljubitelji sira, lahko cca 15 minut pred koncem pečenja, bučki posujete še z naribanim sirom.

Sorodni recepti:

Piščančji zrezki v smetanovi omaki
Jagodni smoothie z rabarbaro
Špinačni smoothie
Smoothie z rdečo peso in malinami

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se