Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Mleta pečenka z jajci

Mleta pečenka z jajci (stefani pečenka) je pri nas večkrat na jedilniku, običajno ob nedeljah. Takrat imam za pripravo kosila molo več časa.

Za 4 osebe potrebujem:Mleta pečenka z jajci

  • mleto meso – cca 1 kg
  • kruh – cca 10 dag
  • jajca – količina je odvisna, kako dolgo rolado boste naredili – jaz porabim cca 6 jajc
  • mleko – cca 2 dc
  • jajce – 1 kom
  • prekajene slanine -cca 3-5 dag (ni pa obvezno)
  • čebulo – 1 srednje veliko
  • maščobo
  • zelen peteršilj – šopek
  • sol, poper
  • kislo kumarico – 2 kom

Kruh narežem na drobne kocke in ga polijem z mlekom, da se napoji. Meso dam v skledo, ga posolim, popopram, dodam jajce, na drobno narezano kumarico in na drobne kocke narezano slanino (po želji lahko slanino prej tudi malo opečete). Na maščobi porumenim čebulo, in ko je že zlato rjava, ji dodam nasekljan peteršilj, pomešam in takoj odstavim. Malo jo ohladim, nato jo stresem k mesu. Dodam še ožet kruh in vse skupaj dobro premešam. Pečico vklopim na cca 180 st.C. Pekač malo namažem in kar v njem, po dolgem raztegnem mesno maso. Malo jo raztegnem tudi v širino, ravno toliko, da lahko trdo kuhana in olupljena jajca (če želite, da bodo se jajca stikala, potem jih porežite malo na vsakem koncu) po dolžini položim eno za drugo. Z obeh strani oblikujem štruco, tako dolgo, da so jajca enakomerno pokrita. Treba se je malo potruditi, da bo okusna pečenka tudi dobro izgledala. Potrebno jo bo predvsem na vrhu dobro stisniti, da vam kasneje ne bo preveč razpokala. Vse skupaj polijem z vročo maščobo, da meso zakrkne, pečenka bo zaradi tega bolj sočna. Pekač dam v pečico in pečem cca 1 uro 20 minut do 1 ½ ure. Skozi vso peko, pečenko polivam z maščobo, ki nastane pri peki, občasno jo polijem z zajemalko juhe. Ko je meso pečeno, ga narežem na cca 1 cm debele rezine in ga polijem z omako, ki je nastala pri peki. Če jo je premalo, jo zalijem z malo smetane. Zraven serviram običajno pire krompir, ki mu dodam zelenjavo, ter priložnostno solato. Če naredim navaden pire krompir, takrat pa dam nekaj zelenjave že kar v mesno maso (kuhan grah, papriko). Pa dober tek!

Sorodni recepti:

Piščančji zrezki v smetanovi omaki
Piščanec s cvetačo
Nadevane bučke
Jetra na žaru

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se