Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompirjeva musaka

Krompirjeva musaka je odlična kombinacija krompirja in mesa. Sama priprava ni preveč zapletena, le nekaj časa vam vzela. Vendar vam ne bo žal. Izplača se potruditi.

Za 4 osebe  potrebujemo:Krompirjeva musaka

  • Krompir – cca 1,5 kg

  • Jajca – 4 – 5 kom

  • Mleko – cca 2 dl

  • Mešano mleto meso – cca 60 dag (če imam možnost, ga dam še malo več)

  • Čebula – 3 večje

  • Česen – 2 stroka (po želji)

  • Olje – cca 1 dl

  • Sol, poper

  • Šopek peteršilja

Krompir olupimo in ga narežemo na ne preveč debele kolobarje.

Čebulo sesekljamo in ga na vročem olju malo popražimo. Dodamo mleto meso, ga solimo in popopramo. Dobro ga premešamo in ga dušimo cca 5 minut. Dodamo sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Dobro premešamo in ponev odstranimo z ognja.

Ognjevarno posodo dobro naoljimo in na dno zložimo plast krompirja (v obliki »strešice« – saj veste, kako je to – del naslednjega kolobarčka malo pokriva tistega pred seboj) in ga rahlo posolimo. Nato dodamo plast pripravljenega mesa in tako nadaljujte do konca. Zadnja plast naj bo krompir, ki ga tudi malo posolimo.

V skledi naredimo mešanico jajc in mleka ter z njo prelijemo zloženo musako. Pekač prekrijemo z alu folijo in ga damo v pečico, segreto na cca 200 st.C. Po eni dobri uri pekač odkrijemo in pustimo, da se krompir peče še cca 20 – 30 minut. Če ste ljubitelj sira, ga lahko nekaj naribate in ga cca 10 minut pred koncem pečenja, potresete po krompirju. Musako lahko postrežete z zeljno solato. Kar voham, koko zdajle diši pri vas! Pa DOBER TEK!

Če niste prvič zadovoljni z musako, boste naslednjič sigurno. Ko jo boste večkrat pripravili, boste dobili dober občutek, z koliko tekočine jo moramo zaliti, da bo za vas dovolj sočna, oziroma kako dolgo jo morate peči, da bo za vas tist “ta prava”. To je zelo odvisno od tega, kako velik pekač imate. Vaja dela mojstra! Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Nadevane bučke
Krompirjeva solata z majoneznim prelivom
Pečen krompir z nadevom
Makaronov narastek z mletim mesom in bučkami

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se