Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Piščančja juha z širokimi rezanci

Piščančja juha z širokimi rezanci je zdrav in hranljiv obrok, ki vas bo v hladnih dneh še kako pogrel in dodam novih moči.
Za pripravo potrebujem:Piščančja-juha-z-širokimi-rezanci

  • Piščančja prsa – 2 kom
  • Čebulo – 1 kom
  • Korenček – 2 – 3 kom
  • Zelena – košček
  • Peteršilj (korenina z listi) – 1 kom
  • Vodo – cca 3 l
  • Por – 1 steblo
  • Česen – 2 strok
  • Lepo zrel paradižnik – 1 kom
  • Sol,
  • Cel poper – nekaj zrn
  • Široke rezance – po želji
  • Šopek svežega peteršilja

Meso dobro operem in ga dam v hladno vodo. Na pol olupljeno (malo rjavih listov pustim na čebuli) čebulo prerežem na pol in obe polovički (z prerezanim delom čebule navzdol) malo opečem v vroči ponvi (toliko, da porjavi in zadiši). Tako popečeno čebulo dodam k mesu.

Prav tako dodam v lonec še očiščen in razpolovljen korenček, očiščen cel peteršilj, očiščen por ter neolupljen česen. Dodam še zeleno, cel paradižnik, nekaj zrn popra ter sol.

Ko juha zavre, zmanjšam temperaturo do stopnje, ko juha vre čisto malo. Sproti pobiram pene, ki se nabirajo na površju juhe.

Juho kuham tako dolgo, da je kuhana vsa zelenjava, predvsem korenček. Piščančje meso je kuhano zelo hitro. Paziti moramo, da se meso ne bo preveč razkuhalo, ker se bo pri rezanju čisto razletelo.

Ko je juha kuhana, jo precedim v drug lonec. Mesu odstranim kožo in kosti. Narežem ga na manjše kose in ga dam v precejeno juho. Prav tako na koščke razrežem še korenček, zeleno in por ter vse skupaj dodam juhi.

Juhi dodam še po navodilih skuhane široke rezance ter jo pustim na ognju še toliko časa, da zavre. Po potrebi jo še dosolim.

Juho razdelim po krožnikih ter jo malo posujem še z sesekljanim svežim peteršiljem ali drobnjakom.

Tako, odličen obrok je pripravljen na lačna usta. Dober tek želim!

Nasvet:

  • Piščančja juha z širokimi rezanci je lahko čisto samostojen obrok, ki ga lahko postrežemo kadarkoli;
  • Namesto piščančjih prs, lahko vzamemo tudi druge, manj uporabne kose piščančjega mesa;
  • Široke rezance lahko zamenjajo tudi klasični, drobni rezanci.
  • Po istem postopku kot piščančjo juho, lahko skuhamo tudi klasično kurjo juho. V tem primeru priporočam, da že kuhano kurje meso nazadnje še zelo na hitro opečemo na vroči maščobi. S tem bo meso pridobilo na okusu. V juho lahko damo rezance, vlivance, narezane palačinke in kdaj pa kdaj tudi kroglice.

Sorodni recepti:

Zeljna juha za hujšanje
Zeljna juha
Zelenjavna juha s slanino
Zelenjavna juha

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se