Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zabeljen fižol

 

Zabeljen fižol je tako preprosta jed, da je  za pripravo te jedi, kar škoda besed.  Pa vendar, če slučajno obstaja še kakršnakoli možnost, da tega še niste počeli…

Potrebujete:Zabeljen fižol

  • fižol – količina je seveda odvisna od števila ljudi, ki bo jedlo

  • ocvirki – nekaj žlic

  • ali na masti prepražena čebula

Če boste fižol še kuhali, potem ga prejšnji večer namočite v vodo, da se bo potem prej skuhal.

Če vam po pravici povem, jaz vedno kupim kar kuhanega, tistega v konzervi. Škoda se mi zdi časa, ko bi se fižol kuhal, še bolj se mi pa zdi neumno „tratiti“ elektriko. Saj varčujemo, a ne? Res pa je, da mi ni všeč vsak fižol, ampak kupujem tistega, ki mi odgovarja po okusu.

Tako, pa začnimo že končno z pripravo zabelenega fižola. Fižol iz konzerve dobro pogrejemo, ga odcedimo (pa ne čisto) in ga zabelimo z razpuščenimi ocvirki ali pa z na masti prepraženo čebulo. Naj jo bo kar nekaj! Meni je ena ali druga zabela zelo všeč.

Tako pripravljen fižol lahko jeste z kislo repo ali z zeleno salato. Oboje „paše“. Pa DOBER TEK!

Če vam bo slučajno ostalo kaj fižola, mu dodajte (lahko tudi naslednji dan) še kakšno žlico ocvirkov, premešajte, dajte v pekač in ga v pečici na visoki temperaturi malo popecite. Ni slabo!!!

Če ste fižol sami kuhali, nikar ne zavrzite vode (fižolovke), v kateri se je fižol kuhal, ampak naslednji dan skuhajte fižolovo juho. Poiščite recept!

Sorodni recepti:

Jagodni smoothie z rabarbaro
Špinačni smoothie
Smoothie z rdečo peso in malinami
Zeleni smoothie s konopljinim semenom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se