Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ribja kremna juha

Ribja kremna juha vas bo okrepčala in nasitila. Priprava ni preveč zahtevna. Juha je zelo hranljiva, odličnega okusa, polna vitaminom in prepričana sem, da če imate vsaj malo radi okus po ribi, je to pravi recept za vas.

Za 4 – 6 oseb približno potrebujete:Ribja kremna juha

  • File soma – cca 450 – 500g (lahko je tudi kakšna morska riba)

  • Korenček – 2 – 3 kom

  • Šampinjone – cca 150 g

  • Por – (beli del)

  • Bučke – 2 malo večji mladi bučki

  • Juho – 1,2 l (zelenjavno, kar iz kocke)

  • Paradižnikov pire – 2 – 3 žlici

  • Moko – 1 ne preveč polna žlica

  • Smetano za kuhanje – 1,5 dl

  • Olje – cca 3 žlice

  • Mešanico začimb, poper

Bučke, por in korenček očistimo in narežemo na kocke, šampinjone pa na lističe.

Na olju popečemo korenček in por, dodamo šampinjone in bučke in jih prav tako popečemo.

Prilijemo juho, dodamo ribo in kuhamo tako dolgo, da je zelenjava kuhana.

Juho precedimo, zelenjavi in ribi dodamo malo tekočine (juhe iz lonca) in pretlačimo. Vse skupaj vrnemo nazaj v lonec. Dobro premešamo, poizkusimo in po potrebi dodamo mešanico začimb ter poper. Še enkrat dobro premešamo in kuhamo še 5 minut.

Skupaj zmešamo moko, smetano in paradižnikov pire, ter zmes dodamo juhi. Še zadnjič dobro premešamo in juho nalijemo na krožnike. Juho lahko oplemenitite z zlato popečenimi kruhovimi kockami, ali pa kar z popečenim kruhkom in sirom.

Ribja kremna juha bo kot predjed  zadovoljila še  tako zahtevne  goste. Pa naj uživajo!

Sorodni recepti:

Ocvrtki iz bučk
Paradižnik polnjen s tuno
Popečeni jurčki
Zvitki iz pečene paprike

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se