Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kremna krompirjeva juha

Še ena zelo preprosta, poceni, hitro narejena in enostavno odlična juha je krompirjeva kremna juha. Lahko jo postrežemo kot toplo predjed, če pa jo naredimo malo bolj gosto je pa lahko že kar odlična priloga k kakšnim hrenovkam ali pa h kuhani govedini. O tem kdaj drugič.

Za 4 osebe potrebujemo:Kremna krompirjeva juha

  • Krompir – cca 500g (vzemite kašaste vrste krompirja , takšnega, ki se rad razkuha)

  • Juho – slabe ½ l – (lahko je zelenjavna iz kocke)

  • Por – 1 steblo – (beli del pora)

  • Olje – malo

  • Kisla smetana – 1 lonček

  • Sveži sir z zelišči – ali pa kakšen drugi sir in ne pretiravajte z količino

  • Lovorjev list – 1list – (vam povem, bo hudo dišalo)

  • Curry – 1 žlička

  • Sol, poper

Krompir najprej olupimo, dobro operemo, ga narežemo in damo kuhati v toliko vrele vode, da ne bo kukal iz nje. Vodo rahlo osolimo in ji dodamo lovorjev list. Ko je krompir kuhan, ga cca polovico vzamemo iz vode in ga pretlačimo. Lovorjev list odstranimo iz krompirja.

Na olju (če je mogoče, vzamete olivnega) popecite na kolobarje narezan por. Potresite ga z curryem. Zalijte z juho, premešajte in kuhajte še cca 15 minut.

Takšni juhi potem dodamo še pretlačen krompir (po domače –zmečkan) in krompir v kosih. Dobro premešamo, dodamo še kislo smetano, sir, začinimo, popopramo in še zadnjič dobro premešamo. Medtem pa že kličemo jedce za mizo (no, to je pri nas »ta težji del« kuhe).

Če vam gostota juhe ne ustreza, še vedno lahko popravite. Če je pregosta, dodajte malo tiste vode, v katerem se je kuhal krompir, če pa je juha preredka, pa lahko pretlačite še malo več krompirja. Bodite sam svoj mojster.

Ste toliko drzni, da na koncu, vsakemu jedcu, (otroke izpustite) na krožnik položite še 1 – 2 popraženi slanini (ali pa vratovini)? Če niste, pa jim privoščite vsak nekaj končkov prepraženih kruhovih kockic (to pa je tudi za otroke). Njami, mami…

Da ne pozabim, samo še  DOBER TEK  vam želim!

Sorodni recepti:

Piščančja juha z širokimi rezanci
Čičerika s paradižnikom
Ocvrtki iz bučk
Zelenjavna nabodala

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se