Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Čebulna juha

Čebulna juha godi v vseh letnih časih, zato z njo ne morete nikoli zgrešitia. Ker smo pri nas ljubitelji čebule, sem bila tega recepta res vesela. Čebulna juha je zelo okusna, poceni in hitro pripravljena jed. Priporočam jo tudi začetnikom.

Za 4 osebe potrebujemo:Čebuljna juha

  • 1,5 l mesne juhe iz kocke (če imaš »ta pravo« govejo juho, toliko bolje);

  • Čebulo – cca 4 večje čebule ;

  • Maslo (tudi dobra margarina ne more škoditi) – 30 g;

  • Moka (bela) – 2 žlici;

  • Sol, poper;

  • Francoski kruh (nič narobe, če imaš navaden bel kruh, le nareži ga na manjše kose) – na vsako osebo vzemi po en kos kruha

  • Olje – oljčno – 2 žlici;

  • Sir – naribani – cca 100g (takšnega, da se lepo stopi);

  • Česen – 1 strok.

Olupljeno čebulo nareži na tanke obročke. Medtem segrejte maslo, dodajte čebulo, pomešajte in malo popražite, samo toliko, da čebula postekleni. Nato čebulo potresite z moko in še malo popražite (cca 1min). Prilijte juho, pomešajte, poizkusite če je dovolj slana, malo še popoprajte in kuhajte še cca 20 minut.

Med tem časom narežite kruh.  Na eni strani ga rahlo namažite z oljem in  opecite. Česen olupite, prepolovite na pol in z njim podrgnete po opečeni strani  kruha. Popečeno stran  kruha  še potresete z sirom, ga naložite v pekač in ga dajte v pečico za toliko časa, da se sir stopi. Medtem lahko čebulno juho že nalijete na krožnike in nato v vsak krožnik dodate še košček kruha iz pečice. Pa DOBER TEK!

Čebulna juha je odlična predjed, lahko pa je tudi samostojen obrok.

Če vas skrbi, da vam bo “zaudarjalo” iz ust,  za vsak slučaj juho postrezite tudi svojemu partnerju, da ne bo ljubezen na preizkušnji.  

Sorodni recepti:

Kisla juha
Juha z morskimi sadeži
Juha iz lisičk
Juha iz leče

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se