Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Juha iz cvetače

Cvetačo imate radi ali pa jo nimate. Mnogi je ne marajo, ampak v večini tudi vedo, da jo je kljub vsemu dobre jesti, ker je zelo zdrava. Posebno jo priporočajo tistim , ki imajo želodčne ali črevesne težave. Jaz jo obožujem in jo pripravljam na veliko načinov. Ena izmed jedi, ki jo lahko pripravite iz cvetače je juha iz cvetače.

Za 4 osebe potrebujete:Cvetačna juha

  • Cvetača – manjša

  • Zelenjavna juha (lahko je tudi kostna) – cca 1 l

  • Olje – cca 2člici

  • Moka – cca 1 žlica

  • Peteršilj – malo

  • Sol, poper

Cvetačo operemo, razdelimo na manjše cvetke. Liste cvetače prav tako operemo in narežemo na rezance. Vse skupaj skuhamo v slanem kropu (vode toliko, da pokrije cvetačo). Med tem časom naredimo iz olja in moke svetlo prežganje. Ko je cvetača kuhana, jo vzamemo iz vode ter prežganje dodamo vodi, v kateri se je kuhala cvetača. Dobro premešamo, dodamo kuhano cvetačo in liste, sesekljan peteršilj in po potrebi še zalijemo z juho (glede na gostoto, ki jo želite). Cvetačno juho poizkusimo, po potrebi še dosolimo in popramo. Na koncu vse skupaj zmečkamo z paličnim mešalnikom, lahko pa zmečkamo samo del juhe – kakor želite. Dodajte še žlico kisle smetane, zmešajte in takoj servirajte. Pa dober tek!!!

To je samo eden način priprave cvetačne juhe, da ne govorim, koliko je še ostalih jedi, kjer je njihova osnovna sestavina cvetača. O tem na kakšni drugi strani.

Sorodni recepti:

Kisla juha
Juha z morskimi sadeži
Juha iz lisičk
Juha iz leče

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se