Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Bučna juha

Ali ste vedeli, da buče sodijo med najstarejše gojene rastline? Da so jih poznali že mnogo pred fižolom in pred koruzo? Tega nisem vedela, res pa je, da sem že kot otrok bila zraven, ko sta še dedek in babica doma pripravljala bučno olje. Še zdaj imam v spominu tisti neponovljivi vonj in okus po bučnem olju. Zame je bučno olje, kar se solat tiče, zakon!

Bučna juha je zakon!

Za 4 – 6 oseb potrebujete:Bučna juha

  • Bučo – cca 1 kg (malo se posvetujte, katere vrste bučk so najboljše za pripravo juhe, jaz vzamem običajno vrsto hokaido).

  • Čebula – 1 velika, najboljša je bela

  • Juha – cca 1, 2 – 1, 5 l zelenjavne juhe (lahko je tudi kokošja, je še bolj okusno)

  • Maslo – cca 50 g

  • Smetana – dober dl

  • Kurkuma – 1 žlička (če je ne maraš ali je nimaš, nič hudega)

  • Bazilika – 1-2 vejice – naj bo sveža

Čebulo olupimo in jo sesekljamo na zelo drobno. Bučo prav tako olupimo in meso bučke narežemo na kocke.

Na stopljeno maslo dodamo čebulo in jo pražimo toliko časa, da postekleni.

Dodamo narezano bučo, še malo pražimo in mešamo, potem dodamo kurkumo in prilijemo cca 3 dl juhe. Ko juha zavre, pokrito in na majhni temperaturi kuhamo še cca 15 – 20 minut.

Dodamo še malo bazilike, vse skupaj zmečkamo in dodamo preostanek juhe. Juha naj vre še cca 10 minut. Dodamo smetano, po okusu solimo in popramo. Dobro premešamo in juha je gotova. Bučno juho nadevamo na krožnike in jo okrasimo z ostalo baziliko.

Njamiiiiiiiiiiiiii, mami! Dober tek!

Sorodni recepti:

Jagodni smoothie z rabarbaro
Špinačni smoothie
Smoothie z rdečo peso in malinami
Zeleni smoothie s konopljinim semenom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se