Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Juha iz blitve

Blitva je seveda zelo zdrava zelenjava. Lahko jo dodamo marsikateri jedi, da oplemeniti njen okus. Lahko pa seveda njen okus v jedi prevlada. In takšna je tudi juha iz blitve.

Za 4 – 5 oseb potrebujemo:Juha iz blitve

  • Blitvo – cca 500 g

  • Paradižnik – 2 – 3 kom

  • Čebulo – 2 – 3 kom

  • Fižol – cca 500 g (kuhan, jaz uporabim kar tistega iz konzerve)

  • Por – 3 – kom (beli deli pora)

  • Korenček – 1 kom

  • Česen – 3 -4 stroke

  • Juha – cca 1,2 l (iz zelenjavne kocke, kocka je lahko tudi mesna)

  • Kruh – francoski – 1 rezino na osebo

  • vratovina – košček

  • sol, poper

Liste blitve dobro operemo, odstranimo jim stebla (vendar jih nikar ne zavrzite, drugi dan jih lahko panirate po dunajsko, ocvrete in odlično kosilo je že na mizi) in jo narežemo na večje kose. Olje segrejemo in blitvo malo popečemo.

V drugem loncu segrejemo še malo olja, na njem popražimo sesekljano čebulo. Dodamo tudi sesekljan por in dobro premešamo. Dodamo na male kocke narezan korenček, premešamo, dodamo še popraženo blitvo. Premešamo. Dodamo olupljeni (če se vam ga ne da lupiti, kupite kar tistega v konzervi) in narezani paradižnik. V lonec stresemo še sesekljani česen, premešamo. Dodamo še kuhani fižol in na drobno narezano vratovino (če je nimate – nič zato). Dobro premešamo in zalijemo z juho. Malo pokuhamo in dodamo sol in poper po vašem okusu. Juha je gotova.

Zdaj pa še samo na hitro na maslu opečemo kruhke. Juho nalijemo na krožnike in vsakemu dodamo popečen kruhek. Pa veselo na delo (jelo).

A ja, imate mogoče še kakšno žlico kisle smetane? Vsak si jo lahko kar sam doda v krožnik. Ne more škoditi. Dober tek!

Sorodni recepti:

Jagodni smoothie z rabarbaro
Špinačni smoothie
Smoothie z rdečo peso in malinami
Zeleni smoothie s konopljinim semenom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se