Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Rižota s piščančjim mesom

Če želite pripraviti okusen in zdrav obrok, potem se lotite piščančje rižote. To je zelo stara in preizkušena jed, ki se pripravlja skoraj po vseh kuhinjah, verjetno pa jo vsak pripravi malo drugače. Tale način bo zelo preprost.

Za 4 osebe potrebujete približno:Rižota s piščančjim mesom

  • piščančje meso – cca ½ kg (najboljše je seveda belo meso, ampak dober bo tudi kateri drug del piščanca: recimo izkoščičeno bedro, nekateri pa uporabijo tudi druge kose mesa, z kostmi vred. Takrat je potrebno pri jedi seveda paziti na kosti)

  • riž – cca 35 – 40 dag (takega ki se ne razkuha preveč)

  • čebula – 1 malo večja

  • olje – 5 dag (cca 5 žlic)

  • juha za zalivanje (ali voda)

  • sol, poper

     malo peteršilja

Čebulo sesekljamo in jo malo popražimo na olju. Dodamo na poljubne kose razrezano piščančje meso, solimo, popramo, premešamo in pražimo toliko časa, da se meso malo zmehča. Dodamo riž,  sesekljani peteršilj, dobro premešamo in zalijemo še enkrat tolikšno količino vode kot riža. Dobro premešamo in dušimo do mehkega, na zelo malem ognju (bodite pozorni, rižota se rada prime na dno posode). Jaz imam rada, da je rižota bolj sočna, zato ne skoparim z zalivanjem. Rižota s piščančjim mesom  je pripravljena, ostane nam še samo postrežba. Pa na solato ne pozabite. Jaz bi paradižnikovo, zeleno …..

Pa DOBER TEK!

P.s.:

Imate radi grah? Potem toplo priporočam, da ga eno malo konzervo, tik predno je rižota kuhana, vsujete k rižoti. Samo toliko, da se dobro segreje.

Sorodni recepti:

Nadevane bučke
Svinjska pečenka s skorjo
Kaneloni z mletim mesom
Faširani zrezki v omaki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se