Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompir z brstičnim ohrovtom

Ste ljubitelji brstičnega ohrovta? Bi jedli danes nekaj vegetarijanskega. Potem bo tale jed prav za vas! Takšna jed, kot je krompir z brstičnim ohrovtom, vas zna prijetno presenetiti!

Za 4-5 osebe potrebujemo:Krompir z brstičnim ohrovtom

  • Krompir – cca 80 dag (6-7 srednje debelih gomoljev)

  • Brstični ohrovt – cca 60 dag (imate svežega? Nimate, potem pa je zamrznjen tudi dober)

  • Mleko – cca 1dl – 1,5 dl

  • Jabolko – 2 srednji

  • Orehe – cca 2 pesti (ženske pesti, da ne bo pomote)

  • Sir – cca 150 g (takšnega, kot imate na zalogi)

  • Maslo – malo – po želji

  • Sol , poper

Brstični ohrovt dobro očistimo, debelejšega prepolovimo, drobnejšemu samo malo prerežemo trdnejši del in ga damo kuhati v malo slano vodo – do deset minut.

Krompir najprej olupimo, narežemo na kocke in v slani vodi skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, ga odcedimo, vročemu dodamo malo masla (lahko ga tudi izpustimo), premešamo, dodamo toplo mleko in dobro pretlačimo (pire naj ne bo grudast).

Zdaj še samo razrežite jabolka na poljubne rezine (peščice odstranite) in sesekljajte orehe (na grobo – lahko jih pa tudi izpustite).

Verjetno ste pečico že segreli (naj bo na cca 200 st.C – ventilatorska na cca 180). Pekač še namažemo z maslom in ga napolnimo z pripravljenimi sestavinami. Na dno pekača damo ohrovt, nato jabolka, ki jih posujemo z orehi in na vse to nadevamo še pripravljen pire krompir. Posujemo samo še z sirom (če imate radi sir, potem ne skoparite z njim)

Pekač damo v pečico in pečemo cca 20 minut. Tako pripravljeno jed lahko postrežemo kot čisto samostojen obrok.

Če se vam zdi, da je ta hrana malo »gosta«, potem si le privoščite zraven kozarček belega vinčka. Pod pogojem, da ste odrasla oseba, seveda in sem rekla malo, a ne? PA DOBER TEK.

P.s:

Če vam kakšna sestavina ni všeč, jo izpustite in mogoče dodajte nekaj, kar je vam všeč. Prosta izbira.

Sorodni recepti:

Vegetarijanski chili
Testenine z špinačo in orehi
Čičerika s paradižnikom
Krompirjeva solata z majoneznim prelivom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se