Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Dimljena krača z zelenjavo

Imate občutek, da bi danes jedli nekaj na žlico? Imate na zalogi nekaj zelenjave, pa vendar bi kosilo moralo dišati malo tudi po mesu? Malo pobrskajte po hladilniku, lahko tudi po skrinji. Ste mogoče odkrili kakšno malo dimljeno kračo, ki bi jo morali še porabiti, pa niste vedeli kako?

Če to približno drži, potem lahko skuhate to kračo, skupaj še z nekaj zelenjave. Tako nastane jed, ki se imenuje dimljena krača z zelenjavo.  Pa začnimo. Ne bo težko!

Za cca 4 osebe potrebujemo:Dimljena krača z zelenjavo

  • Dimljeno kračo – manjšo (lahko pa uporabimo tudi kakšen drug kos svinjine, samo da je dimljen.

  • Mladi grah – cca 100g

  • Krompir – 2 srednja

  • Por – 1 steblo belega dela pora (čebula bo tudi dobra)

  • Paradižnik – 2 kom

  • Sesekljani peteršilj – malo

  • Moko – malo za zgostitev

  • Mešanica začimb, poper

  • Lahko tudi malo rdeče paprike –po želji

Kračo v loncu skuhajte do mehkega. Ko meso lahko ločite od kosti je krača kuhana. Odstranite še odvečno kožo in maščobo. Saj veste, holesterol, pa take stvari! Kar je še ostalo od krače (ne bo veliko), razrežite na koščke. Juho nikar ne zavrzite.

Paradižnik olupite (ali pa vzemite tistega olupljenega iz konzerve), olupite tudi krompir in oboje narežite na male kockice. Por očistite in ga narežite na tanke kolobarčke.

Juho pristavite nazaj na ogenj in ji dodajte narezano meso, narezan krompir in por ter kuhajte vse skupaj tako dolgo, dokler ni krompir na pol kuhan. Dodajte še mladi grad (lahko tudi iz konzerve,) narezan paradižnik, mešanico začimb in malo popoprajte. Dobro premešajte. Juha naj se kuha še cca 10 – 15 minut (grah mora biti kuhan).

V skodelici zmešajte malo moke in mrzle vode (lahko dodate še ščepec paprike v prahu) ter med mešanjem postopoma vlivajte v juho. Na tak način pridete do tiste gostote juhe, ki vam je všeč( ampak z zgoščevanjem nikar ne pretiravajte). Juho še malo pokuhajte, da se moka dobro razpusti. Na koncu juho še posujete z peteršiljem in gremo za mizo! DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Čičerika s paradižnikom
Nadevane bučke
Ocvrtki iz bučk
Zelenjavna nabodala

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se