Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Makaranovo meso

Saj ste že slišali za „makaronflajž“ a, ne? Ne da ste slišali zanj, tudi naredili ste ga verjetno že velikokrat. Mogoče ga na tale način še niste. Bi poizkusili makaronovo meso?

Za 4 osebe potrebujemo:Makaronovo meso

  • svinjine – cca ½ kg (poljubni deli, lahko je vratovina) 

  • makaroni – cca ½ kg

  • čebula – 1 večja

  • česen – 2-3 stroke

  • olje – cca 5 dag (5 žlic)

  • paprika v prahu – ena žlička

  • paradižniki – 3 kom (lahko tudi tiste iz konzerve, če nimate časa lupiti svežih)

  • juho ali vodo za zalivanje

  • sol, poper

Najprej v slani vodi skuhamo makarone.

Medtem časom, ko se makaroni kuhajo, pripravimo še omako.

Čebulo sesekljamo in jo posteklenimo. Dodamo na koščke narezano meso in ga malo popražimo. Dodamo še sesekljan česen, premešamo in ko česen zadiši (to je zelo hitro) vse skupaj posujemo z papriko, premešamo, dodamo zrezane in olupljene paradižnike, solimo in popopramo. Ko se meso zmehča, lahko malo zalijemo z juho (ali vodo), da dobimo malo več omake. Če je omaka preredka, jo lahko malo zgostimo (žličko ali dve moke razžvrkljajte v malo vode – lahko tudi v kisli smetani in vlijemo k omaki).

Ko je omaka gotova, ji dodamo skuhane (pa ne preveč) in sprane makarone, dobro premešamo in postrežemo. Tudi zelena solata ne bo odveč.  Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Nadevane bučke
Svinjska pečenka s skorjo
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se