Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zelenjavna juha s slanino

Ta recept je namenjen vsem tistim, katerim mora pri kosilu vsaj malo dišati po mesu. Ta zelenjavna juha z slanino bo res dišala! Ja, pa tudi zelo okusna bo!

Za 4 osebe potrebujete:Zelenjavna juha s slanino

  • Krompir – 5-6 srednje debelih gomoljev

  • Mesnato slanino – 15-20 dag (Odvisno, kako radi jo imate)

  • Jušna zelenjava – 1 šopek (po lastni izbiri)

  • Olje – 1 žlica

  • Zelenjavna juha iz kocke – cca 1 l

  • Malo kumine – če je ne marate, jo izpustite

  • Posušeni majaron -1 žlička (lahko ga izpustite)

  • Zeliščno maslo – cca 40 g

  • Sol poper

  • Muškatni orešček- malo

S slanine odstranite kožo, a jo ne zavrzite. Slanino narežite na kocke in jo na vročem olju opecite. Pečeno slanino poberite iz posode in jo shranite. Na maščobi, ki je ostala v posodi cca 5 minut pražite narezano jušno zelenjavo. Dodajte majaron in kumino, če vam odgovarja. Dodajte juho, na kocke narezan krompir in kožo od slanine. Vse skupaj kuhajte na ne prevroči temperaturi cca od 15 – 20 minut.

Nato iz juhe odstranite kožo, polovico juhe pretlačite z paličnim mešalnikom (če ga nimate, pretlačite juho na drug način). Dodajte še opečeno slanino in dobro premešajte. Po okusu solite, poprajte in dodajte še malo muškatnega oreščka. Ko je juha že na krožniku, ji lahko dodate malo zeliščnega masla. Zdaj pa samo še žlico v roke in DOBER TEK!

Ta zelenjavna juha vas bo gotovo nasitila in okrepila!

Sorodni recepti:

Piščančja juha z širokimi rezanci
Vampi po tržaško
Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se