Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zelenjavna kremna juha

Še ena poletna dobrota! Ko je na razpolago veliko sveže sezonske zelenjave, si lahko vsak trenutek skuhamo nekaj zdravega, dobrega in lahkega. To lahko seveda naredimo tudi v hladnejših dnevih, ampak z uvoženo, oziroma zmrznjeno zelenjavo. Takšna zelenjavna kremna juha vas bo zelo osvežila in za poleti je lahko to čisto samostojen obrok.

Za 4 osebe potrebujete:Zelenjavna kremna juha

  • Korenček – 2 kom

  • Bučka – 1 ne preveč velika

  • Krompir – 1 gomolj

  • Zelena – 0d 50 – 70 g

  • Juha (lahko iz goveje kocke) – 1l

  • Sladka smetana – cca 1 dl

  • Sesekljan peteršilj- malo

  • olje – cca od 3 do 4 žlice

  • mešanica začimb, poper

Korenček in zeleno očistite in na drobno naribajte, krompir in bučko prav tako očistite in narežite na kocke.

Na olju najprej popecite zeleno in korenček. Dodajte bučko in krompir. Dobro premešajte in počasi dušite, da zelenjava usahne. Če je potrebno, sproti dolivajte malo vode.

Ko je zelenjava že na pol podušena, jo zalijte z govejo juho, dobro premešajte in kuhajte na ne preveč močnem ognju. Večkrat preverite trdoto zelenjave in ko je le ta kuhana, jo vzamemo iz juhe, jo zmečkajte in takoj vrnete v juho. Postopoma dodajajte začimbe (da ne bo juha preslana), premešajte in malo še pokuhajte.

Tik pred koncem še prilijemo smetano in dodamo sesekljan svež peteršilj. Juho takoj postrežemo. Zraven se odlično podajo popečene kruhove kocke. Pa DOBER TEK!

Zelenjavna kremna juha vas bo dodobra okrepila, po njej se boste počutili super in prepričana sem, da jo boste še skuhali. Želodec vam bo hvaležen!

Sorodni recepti:

Piščančja juha z širokimi rezanci
Čičerika s paradižnikom
Ocvrtki iz bučk
Zelenjavna nabodala

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se