Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kremna juha iz prekajene postrvi

Kremna juha iz prekajene postrvi se običajno pripravlja ob posebnih priložnostih, lahko pa si jo privoščite kadarkoli. Je okusna, enostavna za pripravo in hitro narejena.

Za 4 osebe potrebujete:Kremna juha iz dimljene postrvi

  • Prekajeno postrv – cca 60 dag

  • Rumenjak – 2 kom

  • Šalotko – 2 kom

  • Smetano – 2,5 dl

  • Mleti beli poper

  • Sol

  • Sok pol limone

Postrvi posnamemo kožo in izluščimo fileje (če je to za vas problem, potem prosite prodajalca rib, da to naredi namesto vas).

Šalotki olupimo in ju narežemo na četrtine in ju skupaj z ribjimi obrezki kuhamo v cca 60dl vode. Kuhamo v odkriti posodi, na mali temperaturi približno 40 minut.

To jušno osnovo precedimo. File postrvi narežemo (nekaj koščkov prihranimo za okrasitev) in skupaj z smetano zmeljemo v mešalniku v kašo.

Tako kašo zalijemo z prej kuhano in precejeno jušno osnovo in vse skupaj na rahli temperaturi kuhamo še od 10 do 15 minut.

Juho previdno začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Rumenjaka razžvrkljamo.

Juho odstranimo z ognja in jo zgostimo z rumenjakom.

Juho nalijemo na krožnike in jo okrasimo z prihranjenimi koščki fileja postrvi. Pa naj vam tekne.

Njami, prava poslastica!

Sorodni recepti:

Piščančja juha z širokimi rezanci
Ocvrtki iz bučk
Losos z hladno paradižnikovo omako
Paradižnik polnjen s tuno

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se