Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Orehova rulada

Orehova rulada je ena izmed tistih peciv, ki je zelo hitro pripravljena in zelo okusna sladica.

Za pripravo potrebujem:Orehova rolada

  • sladkor – 100 g

  • jajca- 6 jajc

  • mlete orehe – 50 g

  • bele moke – 50 g

  • marmelado – cca 100 g

  • stepeno sladko smetano

Pečico segrejem na 180 st.C.

Rumenjake ločim od beljakov. Beljake stepem v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto razmešam tako, da masa malo naraste. Presejano moko zmešam z mletimi orehi, ter jo postopoma dodajam rumenjakom. Nazadnje še na rahlo (z kuhalnico) primešam trdi sneg. Pri tem sem zelo previdna, ker se lahko sneg sesede in od dobre rulade ne bo nič.

Pekač obložim z peki papirjem (lahko ga tudi namažem z margarino in posujem z moko) in na njega čim bolj enakomerno namažem biskvitno maso (cca za prst na debelo).

Pekač dam v segreto pečico in pečem cca 10 – 15 minut, tako dolgo, da biskvit dobi rahlo rjavkasto barvo (ne preveč, da se rolada ne izsuši).

Pečeno rolado vsujem iz pekača in jo takoj z papirjem vred zvijem v rolo. Pustim pol minute, jo razvijem ter še topli odstranim papir. Pustim, da se rolada ohladi.

Ohlajeno rulado najprej namažem (mažem tisti del rulade, ki se je držal dna) z marmelado, nato še s stepeno smetano. Vse skupaj previdno zvijem in dam na servirni krožnik. Postavim jo tako, da je tisti del, kjer se rulada konča, na dnu (tako se rulada ne more razviti).

Rulado shranim na hladnem in jo razrežem šele tik pred serviranjem.

Nasvet:

– ko smo rulado namazali še z smetano, ji lahko dodamo še zrezane jagode ali pa kandirane češnje;

– smetano lahko tudi sladkamo, jaz jo ne;

– zvito rulado lahko še poljubno okrasite;

– če ste v peki čisti začetnik, se vam mogoče prva rulada ne bo čisto posrečila. Nikar ne obupajte, tudi meni se ni. Ampak vaja dela mojstra.

Sorodni recepti:

Rulada s kostanjevo kremo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se