Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Svinjska obara

Svinjska obara je preprosta enolončnica, za katero ne potrebujemo ravno najlepših delov svinjskega mesa.

Za pripravo svinjske obare (za 4 ljudi) potrebujem:Svinjska obara

  • svinjsko meso – cca 60 dag (ne preveč mastno – oziroma po okusu)

  • voda – 1 ½ l (lahko tudi juha iz kocke)

  • korenček – 2 srednje velika

  • zeleno – 1 droben gomolj

  • peteršiljevo korenino – srednje veliko korenino

  • cvetačo – polovica manjše cvetače

  • krompir – 1 gomolj

  • olje – cca 4 žlice

  • česen – 3 stroke

  • moko – 3 žlice

  • lovorjev list – 1 – 2 lista

  • limonina lupinica

  • majaron (po želji)

  • belo vino (ali domači kis)

  • sol, poper

  • kisla smetana – 1-2 žlici

Svinjsko obaro pripravljam na enak način, kot telečjo, le meso vzamem svinjsko, običajno pleča ali vratovino. Meso operem, osušim in narežem na manjše kose. Vso zelenjavo očistim in operem. Korenček, zeleno, krompir in peteršiljevo korenino narežem na kocke, cvetačo razdelim na manjše cvetke.

Narezano meso in zelenjavo dam kuhati v hladno vodo in solim. To pustim počasi vreti cca pol ure.

Med tem naredim prežganje. Na olju najprej malo popražim moko, dodam sesekljano čebulo. Malo še popražim, dodam še sesekljan česen. Takoj, ko česen zadiši, zalijem z malo vode. Gladko razmešam in vlijem v obaro. Dodam še lovorjev list, limonino lupinico, majaron in malo popra. Premešam in na malem ognju kuham do mehkega.

Tik preden postrežem, obaro oplemenitim še z belim vinom in žlico kisle smetane.  Zraven običajno postrežem  ajdove žgance ali pa široke rezance. Pa DOBER TEK.

Nasvet: Če katero od naštetih zelenjav nimate, jo zamenjajte s katero drugo, ali pa jo enostavno izpustite.

Sorodni recepti:

Piščančja obara
Kunčja obara
Telečja obara

Komentarji

  1. Mitja Rode pravi

    9. maja, 2020 pri 14:55

    Super!

    Odgovori

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se