Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Vložena rdeča pesa

Vložena rdeča pesa je okusna solata, ki jo je vedno lepo imeti na zalogi Za vlaganje potrebujem:Vložena rdeča pesa

  • rdeča pesa
  • vinski kis – ½ l
  • vodo –2 l
  • sladkor –  cca 7,5 dag
  • sol – cca 7,5 dag
  • kumino – po želji

Peso dobro operem in jo dam kuhati. Kadar vlagam doma pridelano peso, ji perje ne porežem čisto do konca – pustim ga cca 1cm, prav tako ji pred kuhanjem ne režem „repka“. To zaradi tega, da ji med kuhanjem ne odteka dragoceni sok. Kuhano pustim, da se ohladi v vodi, v kateri se je kuhala.

Ohlajeno  olupim in na multipraktik zelo natanko narežem. Mešanico kisa, vode, sladkorja in soli dam kuhati.  Ko mešanica zavre, ji dodam še narezano peso. Dobro premešam in ko vse skupaj ponovno zavre, takoj naložim v dobro oprane in tople kozarce.  Pazim, da je pesa pokrita z tekočino.

Kozarce takoj dobro zaprem (to pri nas sicer dela močna moževa roka) in jih obrnem tako, da stojijo na pokrovih. Tako si zagotovim, da so kozarci res dobro zaprti.

Takoj jih pokrijem z deko, da se počasi ohladijo. Hladne kozarce dam v hladno in temno klet.

Vložena rdeča pesa je nepogrešljiva zimska solata, seveda jo pa tudi poleti z veseljem „pohrustamo“.

Nasvet: Ta nasvet ni kuharski, a vedno pride prav. Kadar ima kdo v naši družini vročino, mu dam za piti sok rdeče pese, ki ga pripravim sproti. Surovo peso naribam in čimbolj ožmem, da dobim zdravilen sok. To je pri nas velikokrat pomagalo pri zbijanju vročine.

Sorodni recepti:

Majonezni solatni preliv
Krompirjeva solata z majoneznim prelivom
Smoothie z solato in breskvijo
Jogurtov solatni preliv

Komentarji

  1. Mojlajf.si pravi

    21. septembra, 2014 pri 15:51

    Odličen recept !

    Odgovori
    • Kuharca pravi

      1. oktobra, 2014 pri 10:03

      Spoštovani!
      Veseli me, da vam je všeč recept za vloženo rdečo peso. Upam, da najdete na tej strani še kaj uporabnega. Hvala za pohvalo in en prav lep dan še naprej! 🙂

      Odgovori

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se