Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Juha iz fižola malo drugače

Bi danes jedli nekaj brezmesnega, a vseeno nasitnega? Bi lahko bilo to nekaj na »žlico«? Potem si lahko privoščite fižolovo juho. Juha iz fižola vas bo sigurno nasitila, ogrela in vam dala novih moči, čeprav meso še mino juhe ni šlo.

Za moj najljubši recept fižolove juhe potrebujete (za 4 osebe): Juha iz fižola

  • Rdeči fižol – slabega ½ kg (lahko tistega iz konzerve

  • Olje – cca 3 žlice

  • Čebulo – košček samo

  • Moko – slabe 2 žlice

  • Lovorjev list

  • Peteršilj – vejico do dve (in ne ga sekljati)

  • Limonine lupine – košček

  • Riž ali široke rezance – 5 dag

  • Sol, poper

Če vam povem po pravici, jaz vedno uporabim fižol iz konzerve, ker je juha bistveno prej pripravljena. Res pa je, da sem previdna pri izbiri fižolovih konzerv, ker meni osebno ni vsak fižol dober. Izberem take konzerve, v katerih je tudi fižolovka okusna, ne samo fižol.

Takole, fižol iz konzerve vsujemo v posodo in ga pretlačimo (lahko s paličnim mešalnikom). Fižolovko prej odlijemo iz fižola in jo prihranimo.

Nato segrejemo maščobo, dodamo čebulo, premešamo in takoj dodamo moko. Malo še popražimo in takšno prežganje zalijemo z malo mrzle vode, da se lepše razpusti in ga zlijemo k fižolu (če vam je lažje, pa lahko prežganje tudi pretlačite skozi cedilo).

Fižolu zdaj prilijemo fižolovko in če jo je premalo, dolijemo še vroče vode. Količina tekočine je odvisna od tega, kako gosto juho bi radi.

Juho dobro premešamo, dodamo lovorjev list, peteršilj in malo limonine lupine. Posolimo in popopramo. Zdaj se morate samo še odločiti, kaj boste zakuhali v juho. Riž ali testenine, oboje bo dobro. Juho med kuhanjem večkrat premešajte in kuhajte, dokler niso testenine (ali riž) kuhane. Zdaj lahko iz juhe odstranite lovorjev list in vejico peteršilja in fižolovo juho postavite na mizo.

Če ste ljubitelji tudi paradižnika, bo dušen in pretlačen paradižnik v fižolovi juhi, zelo dobrodošel dodatek. Dodamo ga kar med kuhanjem juhe.

Takšna juha je lahko čisto samostojen obrok, če pa imate pri roki še kakšno sladico, toliko bolje. Pa dober tek.

Sorodni recepti:

Krompir s stročjim fižolom
Pasulj
Fižol z papriko in paradižnikom
Kremna fižolova juha

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se