Piščančja obara

Piščančja obara je lahka, preprosta jed, ki je zelo hitro pripravljena.

Za pripravo potrebujem:Piščancja obara

  • piščanca z drobovino – cca ¾ kg (različnih delov piščanca-oziroma po izbiri)

  • peteršiljeva korenina – 1 koren

  • koren – 1 kom (beli ali rdeči)

  • zeleno – 1 malo

  • olje ali maslo – cca 4 žlice

  • juha za zalivanje – 1 l (ali voda)

  • čebula – 1 mala

  • zeleni peteršilj

  • limonin sok

  • kisla smetana

  • sol, beli poper

Čebulo olupim in jo sesekljam. Na maščobi jo posteklenim in dodam na kose narezano piščančje meso z drobovino (dodam samo mlinček, medtem ko jetrca posebej prepražim in obari dodam pri koncu). Vse skupaj posolim, popram in popražim. Koren, peteršilj in zeleno narežem na kose in dodam v lonec. Zalijem z juho, dodam še posebej pražena jetrca in vse skupaj kuham do mehkega. Na koncu dodam še malo limoninega soka in žlico kisle smetane. Pa DOBER TEK!

Nasvet: Piščančja obara bo ravno tako okusna, če ji boste dodali še kakšno drugo zelenjavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja