Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Hladna korenčkova juha

Hladna korenčkova juha, le kaj naj rečem o njej? Da je odlična izbira za vroče poletne dni, da je polna vitaminov, da je zelo enostavna za pripravo, da vam bodo za njo hvaležni vsi ljubitelji korenja in še in še bi se našlo. Kaj še čakate, pojdite rajši na delo.

Za 4 osebe približno potrebujete:Hladna korenčkova juha

  • Korenje – cca 600 g

  • Čebulo – 1 glavo

  • Surovo maslo – cca 1 žlico

  • Sladkor – cca 2 žlički

  • Naribanega ingverja – cca 1 žlico

  • Zelenjavne juhe – cca 1 l

  • Kislo smetano – cca 150 g

  • Sok ene limete

  • Nekaj listov koriandra

Naprej korenje dobro operite in ga narežite na koleščka. Čebulo prav tako olupite, zrežite na kocke in jo podušite v maslu. Dodajte narezano korenje, ingver in sladkor. Dobro premešajte in vse skupaj še malo podušite. Prilijte zelenjavno juho in počasi kuhajte še cca 15 minut.

Kuhano juho ohladite, vsebino zmečkajte in jo pretlačite skozi cedilo (Malo se potrudite, saj bo šlo). Ko ste vso zelenjavo pretlačili ji dodajte kislo smetano. Premešajte in dodajte sok limete, po okusu solite in popoprajte. Dobro premešajte in juho postavite na hladno. Ko je ohlajena – po vašem okusu – jo okrasite z koriandrovim listom in jo ponudite. PA DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Piščančja juha z širokimi rezanci
Čičerika s paradižnikom
Ocvrtki iz bučk
Zelenjavna nabodala

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se