Ta recept je namenjen vsem tistim, katerim mora pri kosilu vsaj malo dišati po mesu. Ta zelenjavna juha z slanino bo res dišala! Ja, pa tudi zelo okusna bo! Za 4 osebe potrebujete: Krompir – 5-6 srednje debelih gomoljev Mesnato slanino – 15-20 dag (Odvisno, kako radi jo imate) Jušna zelenjava – 1 šopek (po […]
Zelenjavna juha
Mogoče je bila včeraj nedelja in ste danes še vedno napeti od prevelike količine hrane, ki ste si jo privoščili včeraj. Pa vendar bi morali tudi danes nekaj pojesti. Poglejte hladilnik in tam je sigurno še nekaj ostankov od včeraj, predvsem mislim zelenjave, ki jo morate nujno porabiti. Zelenjavna juha je kot naročena za take […]
Zelenjavna juha z brstičnim ohrovtom
Zelenjavna juha z brstičnim ohrovtom je meni osebno zelo pri srcu. Priznam pa, da jo kuham bolj v jesenskih in zimskih dnevih. Zakaj? Enostavno, ker rada kuham zelenjavne juhe iz sveže sezonske zelenjave. In povejte mi, kaj človeka, ko postane hladno bolj segreje, kot krožnik vroče juhe? Za 4 osebe potrebujemo: Brstični ohrovt – cca […]
Štajerska kisla juha
Štajerska kisla juha – drži se je sloves, da najbolj odgovarja tistim, ki so ga prejšnji dan malo preveč »cuknili«. To drži, lahko potrdim iz prve roke. Če zdajle razmišljate, da sem morda zaradi tega malo čudna, ste verjetno malo čudni mogoče vi, če se vam to še ni nikoli zgodilo. Če ste v mojih […]
Paradižnikova juha malo drugače
Jaz kot »odvisnik« od paradižnika, pristanem tako ali tako na vse vrste jedi, če le malo dišijo po njem. Toliko bolje, če je glavna sestavina paradižnik. Paradižnikova juha malo drugače je jed, ki jo skoraj vedno pripravim na drug način, ampak vedno “paše”. Za enega izmed njih, za 4 osebne, potrebujete: Sveži paradižnik – […]
Lovska juha
Imate lovski nagon? Nikar se ne bojte, lovska juha bo kljub vsemu lahko na mizi. Res pa je , da boste morali naloviti kar nekaj sestavin, ki jih potrebujete za juho. Ampak ne bo vam bo žal, če si boste vzeli nekaj več časa, da boste v miru pripravili to jed. Za 4 – 6 […]
Navadna krompirjeva juha
Navadna krompirjeva juha je ena izmed tistih jedi, ki jo resnično lahko pripravi čisto vsak. Je preprost, poceni in ob enem še dober (lahko tudi) samostojen obrok. Krompirjevo juho skuhajte tudi takrat, ko se vam zdi, da imate poln »kufer« hrane in ne veste več, kaj bi jedli. Ko boste juho pojedli, boste siti, a […]
Krepka krompirjeva juha
Krepka krompirjeva juha je še ena izmed juh, ki jo lahko pripravljamo skozi celo leto. Meni osebno taka juha odgovarja bolj takrat, ko ni preveč vroče, čeprav jo z užitkom „zmažem“ kadar koli. Juha je za pripravo zelo enostavna, dokaj hitro pripravljena in cenovno zelo sprejemljiva. Da je odličnega okusa pa tako ali tako ni […]
Zelenjavna kremna juha
Še ena poletna dobrota! Ko je na razpolago veliko sveže sezonske zelenjave, si lahko vsak trenutek skuhamo nekaj zdravega, dobrega in lahkega. To lahko seveda naredimo tudi v hladnejših dnevih, ampak z uvoženo, oziroma zmrznjeno zelenjavo. Takšna zelenjavna kremna juha vas bo zelo osvežila in za poleti je lahko to čisto samostojen obrok. Za 4 […]
Kisla juha
Ko slišite koga, da mu je »pasala« kisla juha, boste takoj pomislili, da je bil včeraj »pod gasom«. A vendar ni vedno tako. Kisla juha je jed, ki jo lahko ponudite kadarkoli, lahko jo ponudite kot predjed ali pa kot glavno jed. Nikoli ne morete zgrešiti. Vedno vas bo okrepila in s tem izboljšala razpoloženje. […]
Juha iz gob
Se radi sprehajate po gozdu in nabirate gobe? Nabirate, pa jih nič ne naberete, a vam juha iz gob še vedno ne gre iz glave? Nič hudega, lahko daste katerekoli gobe (užitne, seveda). Zame so seveda najboljši jurčki, a če drugih ni, so dobri tudi kupljeni šampinjoni. Potrebujemo: Gobe – cca 300 g Čebulo – […]
Juha iz fižola malo drugače
Bi danes jedli nekaj brezmesnega, a vseeno nasitnega? Bi lahko bilo to nekaj na »žlico«? Potem si lahko privoščite fižolovo juho. Juha iz fižola vas bo sigurno nasitila, ogrela in vam dala novih moči, čeprav meso še mino juhe ni šlo. Za moj najljubši recept fižolove juhe potrebujete (za 4 osebe): Rdeči fižol – slabega […]
Prekmurski bograč
Če bi želeli skuhati „ta pravi“ prekmurski bograč, potem rabite vsaj tri vrste mesa – svinjskega, govejega in divjačino. Če pa pripravite bograč malo „po domače“, lahko vzamete za pripravo samo dve ali pa celo samo eno vrsto mesa. Jaz ponavadi vzamem malo svinjine in malo govedine, divjačino pa izpustim, pa je kljub temu bograč […]
Zadnji komentarji