Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zelenjavna juha z brstičnim ohrovtom

Zelenjavna juha z brstičnim ohrovtom je meni osebno zelo pri srcu. Priznam pa, da jo kuham bolj v jesenskih in zimskih dnevih. Zakaj? Enostavno, ker rada kuham zelenjavne juhe iz sveže sezonske zelenjave. In povejte mi, kaj človeka, ko postane hladno bolj segreje, kot krožnik vroče juhe?

Za 4 osebe potrebujemo: Zelenjavna juha z brstičnim ohrovtom

  • Brstični ohrovt – cca 500 g

  • Krompir – 2 večja gomolja

  • Korenček – 4-5 kom

  • Čebulo – 1 srednje veliko

  • Zelenjavno juho – cca 1 l

  • Olje (ali maslo) – 2 žlici

  • Muškatni orešček-malo

  • Sol, poper

Korenje in krompir olupite in narežite na kocke (poljubne velikosti). Ohrovt očistite in ga narežite na četrtine, tiste male lahko pustite cele. Olje segrejte, dodajte čebulo in jo malo popražite, da spremeni barvo. Nato dodajte vso narezano zelenjavo, jo malo podušite in jo nato zalijte z vročo juho. Pomešajte in juho kuhajte pokrito in na nizki temperaturi še cca 15 minut. Juho na koncu, če je potrebno, še solimo, popopramo, jaz dodam še malo naribanega muškatnega oreščka.

Če pa imate radi, da so jedi malo posebne, lahko dodate, ko je juha že na mizi, še na maslu popražena sončnična semena (pazite,da semena pri praženju ne zažgete).

Da je juha zdrava, mi najbrž ni potrebno posebno razlagati!  Večkrat si jo privoščite!  In naj vam tekne!

Sorodni recepti:

Piščančja juha z širokimi rezanci
Vampi po tržaško
Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se