Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Svinjski zrezek v poprovi omaki

Svinjski zrezek v poprovi omaki je lahko tudi okusno nedeljsko kosilo.

Za 4 osebe potrebujem:Svinjski zrezek v poprovi omaki11

  • svinjske zrezke – 4  malo večje

  • zeleni poper – cca 50 g (iz slanice)

  • čebula – 1 manjša

  • smetana za kuhanje – 150 ml

  • juha za zalivanje (lahko iz kocke)

  • sol, poper

  • maščoba

Zrezke najprej lepo oblikujem, porežem žilice, malo potočkem, solim in popram.

Maščobo segrejem in na njej na obeh straneh opečem zrezke. Zrezke vzamem iz ponve in jih dam na toplo.

V ponev, kjer so se pekli zrezki, dam nasekljano čebulo. Malo jo popražim in zalijem z juho. Premešam in zrezke vrnem nazaj v ponev. Istočasno dodam še zeleni poper. Vse skupaj dušim, toliko časa, da so zrezki primerno mehki.

Občasno premešam, pazim, da se omaka ne zažge. Ko so zrezki dovolj mehki, omako zalijem še z smetano za kuhanje. Malo še pokuham in jed je gotova.

Svinjske zrezke v poprovi omaki lahko postrežem k marsikateri prilogi: pire krompir, pečen krompirček, testenine, dušeni riž...itd. Zraven pa seveda še kakšno solatico. Kosilo je popolno.

 Nasvet:

– če nimate smetane, lahko omako zgostite z malo moke. V tem primeru že prepraženo čebulo malo pomokate in jo potem zalijete z juho.

Sorodni recepti:

Piščančji zrezki v smetanovi omaki
Piščanec s cvetačo
Nadevane bučke
Jetra na žaru

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se