Zelenjava za sataraš me velikokrat reši iz zadrege. Namreč, tako konzervirano zelenjavo, lahko uporabim pri pripravi marsikatere jedi.
-
paradižnik – cca 1kg
-
papriko – cc 1 kg
-
čebulo – cca 30 dag
-
olje – cca 1,5 dl
-
sol – cca ½ žličke
Paradižniki morajo biti dobro zreli, ne pa premehki. Na hitro jih potopim v vrelo vodo, da jih lažje olupim. Nato jih narežem na kocke (lahko tudi na lističe) in jih stresem na cedilo, da se malo odtečejo. Papriko operem, odstranim seme, ter narežem na rezance. Prav tako na rezance (lahko tudi na kocke) narežem še olupljeno čebulo. V širšo posodo nalijem olje. Ko je dovolj segreto, dodam čebulo in jo dodobra posteklenim. Ko prične spreminjati barvo, dodam še narezano papriko in oboje dušim cca 10 do 15 minut. Nato dodam še narezan paradižnik, sol in dobro premešam. Kuham naslednjih 10 minut. Še vročo zelenjavo nadevam v dobro segrete kozarce in jih dobro zaprem. Kozarce pokrijem z deko in pustim, da se ohladijo. Nato jih shranim v hladni kleti. Tako pripravljeno zelenjavo kasneje uporabljam pri pripravi riža, testenin, golažev, raznih omak, z umešanimi jajci, pogostokrat jem pa kar samo z kruhom. Prima, vam povem. Pa dober tek!
P.s.: K zgoraj našteti zelenjavi lahko dodate še bučke ali pa melancane. Dajte domišljiji prosto pot…
Imate morda vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor