Vložena pečena paprika je na našem jedilniku vedno zelo zaželjena . Priprava je zelo enostavna.
-
rdečo papriko (najboljša za vlaganje je podolgovata)
-
kis – 4 dl
-
voda – 1, 6 l
-
sladkor – 2 žlički
-
sol – 2 žlički
Papriko operem, osušim, naložim na pekač in dam v pečičo. Med peko paprike večkrat obrnem (pazite, da se ne opečete) in ko so okrog in okrog mehurjaste (temni, skoraj črni mehurji), jih vzamem iz pečice. Paprike pokrijem in pustim, da se ohladijo toliko, da jih lahko, brez, da bi se opekla, olupim. Nadevam jih v čiste kozarce in zalijem z mešanico kisa, vode, soli in sladkorja. Kozarce dobro zaprem in pokrijem z deko. Pustim, da se čisto ohladijo, nato jih shranim v hladno klet.
Nekaj nasvetov: Papriki lahko v kozarec dodate tudi strok ali dva narezanega česna in malo peteršilja. Tako, da imate solato že kar narejeno. Če vam slučajno ostane kaj kuhane kisove mešanice, jo mirno shranite za drugič. Če jo boste imeli na hladnem, počaka zelo dolgo. Nekaj pečene paprike lahko shranite tudi v zamrzovalnik, takrat paprike samo opečete in jih ne lupite. Ko jih potrebujete, jih odmrznete, olupite in naredite iz njih solato.
Dodaj odgovor