Ljubitelji pit, si lahko hitro in enostavno pripravijo krhko testo, ki je osnova vsake pite. Potem pa izberete še sadje ali pa tudi kaj drugega in že imate pripravljeno slastno pito.
Za krhko testo potrebujem:
- Ostro moko – 250 g
- Belo moko – 250 g
- Margarina – 250 g
- Vanilin sladkor – 1 zavojček
- Pecilni prašek – 1 zavojček
- Jajca – 2 kom
- Sladkor – cca 200 g (lahko tudi manj)
- Mleko – 1,2 dl mleka
Moko presejem kar na desko, na kateri bom delala testo. Na moko na grobo narežem margarino in jo z nožem sesekljam v moko. Posujem z vanilin in navadnim sladkorjem. Vse skupaj malo premešam in na sredini naredim jamico.
V jamico dam še vse ostale sestavine. Najprej pričnem z vilico mešati iz sredine navzven, kasneje vse skupaj premešam z rokami. Testo je potrebno premešati hitro in gladko.
Zgneteno testo zavijem v folijo in ga dam v hladilnik za najmanj ½ ure.
Tako spočitega potem uporabim za pripravo raznovrstnih pit.
Nasvet:
- Za pripravo testa je pomembno, da ga zgnetete hitro, da se ne bo margarina preveč stopila;
- Testo boste najlažje preložili v pekač s pomočjo valjarja.
Dodaj odgovor