Skutini cmoki z slivami so zelo preprosta in hitro pripravljena jed.
Za pripravo potrebujem:
– Pasirano skuto – 500 g
– Ostro moko – cca 300 g
– Rumenjak – 2 kom
– Maslo – cca 80 g
– Izkošiščene slive – za vsak cmok 1 kom
– Sladkor
– Mleti cimet
– Nekaj žlic prepraženih drobtin
– Voda
Najprej slive izkoščičim ter v njihovo notranjost vsujem žličko sladkorja.
Skuto, moko, rumenjaka in maslo (malo ga razrežem z nožem) dam v skledo in vse skupaj dobro premešam. Z rokami oblikujem cmoke (ne prevelike). Vsredino vsakega cmoka potisnem slivo in cmok oblikujem tako, da je sliva okrog in okrog pokrita z testom.
Vodo zavrem in jo malo osolim. Dodam narejene cmoke in ko cmoki priplavajo na površje, jih pustim, da počasi vrejejo še par minut. Z penavko jih predevam v servirno posodo, jih potrosim z prepraženimi drobtinami in z cimetom, kateremu sem dodala malo sladkorja.
Skutini cmoki z slivami so lahko glavna jed, lahko pa jih postrežemo tudi kot sladico.
Nasvet:
– Namesto sliv lahko vzamemo kakšno drugo sadje: jagode, marelice…
– Namesto svežega sadja, lahko cmoke polnimo kar z marmelado (naj bo gosta). Meni so tudi taki prav odlični, pa še hitreje so pripravljeni.
Dodaj odgovor