Shranjevanje gob v zamrzovalnik je eden izmed načinov shranjevanja gob za kasnejšo rabo. Na zelo preprost in hiter način lahko pripravimo in shranimo gozdni „plen“ za kasnejši čas, ko v gozdu ne bo več ne duha, ne sluha po gobah.
Gobe za shranjevanje pripravim po naslednjem postopku:
Najprej jih dobro očistim, tudi z suho krpico, če je potrebno. Potem jih narežem na lističe in jih na hitro blanširam. To pomeni, da jih dam v vrelo vodo, kjer jih pustim vreti 1 – 2 minuti. Potem jih odcedim, polijem z hladno vodo in pustim, da se dobra odtečejo. Odcejene pakiram po porcijah. Shranim jih v za to pripravljene vrečke ali pa v zato pripravljene posodice. Zamrznjene gobice uporabljam za pripravo različnih omak, najpogosteje omake za testenine ali riž, velikokrat pripravim tudi svinjske zrezke z gobicami. Prav tako odlične so tudi pražene z jajčkami ali pa tudi brez njih. Z eno besedo rečeno, da jih uporabljam ravno tako, kot če bi bile sveže.
P.s.: Imate vprašanje zame? Pišite na na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor