Pečen krompir z nadevom je odlična krompirjeva jed.
-
krompir – 4 krompirje (velike, zdrave krompirje)
-
česen – 4 stroke
-
nariban sir – 1 ½ skodelice
-
sesekljan rožmarin – malo (+ nekaj vejic za okras)
-
navadni jogurt – ½ skodelice
-
malo popra, morska sol
Pečico segrejem na 200 st . C. Krompir dobro operem pod tekočo vodo. Posolim ga z grobo morsko soljo in malo na pikam z vilicami. Vzamem kos folije in na njo položim krompir in po en strok česna. Oboje zavijem in dam na rešetko v segreto pečico. Pečem ga cca 1 uro, vmes ga par krat obrnem.
Pečen krompir vzamem iz pečice, ga odvijem in prerežem, po dolgem na pol. Z žličko (obe polovički) previdno izdolbem (pazim, da se mi krompir ne prelomi) sredico krompirja v skledo in dodam še pečen in olupljen česen.
Oboje dobro zmečkam, dodam še naribani sir (nekaj ga prihranim, da ga nazadnje potrosim še po vrhu krompirja), sesekljan rožmarin, jogurt, malo popra in vse skupaj dobro premešam. Z tem nadevom napolnim polovičke krompirja in jih zložim na z maslom namaščeni pekač. Na vsak krompir potrosim še malo sira.
Pekač dam v pečico in krompir pečem še cca 20 minut, da se sir lepo razleze in malo zapeče.
Tako pripravljen krompir ponudim z poljubno solato ali pa kot prilogo pečenemu mesu.
Pa dober tek!
Dodaj odgovor