Njoki z zelenjavno omako so okusna brezmesna jed, ki je zelo dobrodošla na naših mizah.
-
krompirjeve njoke – cca 80 dag (kupljene ali doma narejene)
-
jajčevec – 1 kom
-
bučke – 2 srednje veliki
-
češnjev paradižnik – cca 30 – 40 dag
-
česen – 1 stroka
-
parmezan – malo (ali kateri drugi naribani sir)
-
olivno olje – malo
-
svež timijan
Njoke skuham v osoljeni vodi.
Jajčevec operem in narežem na kocke. Prav tako operem in na lističe (ali pa na kocke) narežem oprani bučki. Paradižnik operem in prerežem na pol. Česen olupim in sesekljam.
Olje segrejem in mu dodam narezan jajčevec. Malo popražim in mu dodam še narezani bučki in češnjev paradižnik.
Vse skupaj pražim še cca 2 minuti, dodam še česen, vejico timijana, popopram in solim. Dobro premešam in na malem ognju dušim še cca 10 minut, da se okusi dobro prepojijo.
Tako pripravljeni omaki dodam ocejene njoke, premešam, porazdelim na porcije in potrosim z naribanim sirom.
Dober tek želim!
Nasvet:
– Doma pripravljeni krompirjevi njoki so veliko boljšega okusa, kot pa kupljeni. Zato se izplača malo potruditi in jih sam narediti.
Dodaj odgovor