Krompirjeva solata

 

Načinov, kako pripraviti krompijevo solato, je veliko. Moj način je zelo enostaven in vsaj za našo družino zelo okusen. Vzame mi malo časa in malo denarja.

Za 4 osebe potrebujemoKrompirjeva solata

  • Krompir – 1kg

  • Čebula – 1 srednja

  • Olje – količina po občutku – (zame obvezno bučno)

  • Kis – po občutku (jaz sem zagovornik domačega jabolčnega kisa)

  • Sol, poper

Krompir operete in ga skuhate. Ko je kuhan, mu odlijte vročo vodo in prilijte mrzlo. Ko je krompir dovolj ohlajen (mora biti še precej topel), da ga lahko držimo, ga olupimo in narežemo na tanke lističe. Pridamo na lističe narezano čebulo (lahko tudi strok česna), solimo in prilijemo bučno olje (ali pa vam ljubo olje). Dobro premešamo in ga zalijemo z kisom (po potrebi prilijemo vode).

Koliko boste dali kisa je odvisno od vas. Zame je krompirjeva solata dobra takrat, ko je resnično dobro premešana (že kar kašasta) in vsebuje toliko tekočine (kis z vodo), da je solata zelo, zelo sočna. Vendar nikakor ne sme tekočina plavati po krompirju. Verjetno imate vi že utečen način priprave take solate… V tako solato lahko vmešate tudi žlico ali dve majoneze.. nekateri to obožujejo.

Predno krompirjevo solato postrežemo, jo še popopramo. Odlično se bo prilegala k marsikateri  jedi : dunajskemu zrezku, pleskavici, pečenemu piščancu, ocvrtemu osliču in še in še….Pa DOBER TEK.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja