Enolončnica z kolerabo in kostanji je odlična , okusna in krepka enolončnica.
-
krompir – 3 – 4 krompirje
-
korenje – 2 kom
-
kolerabo – 1 večjo (ali 2 manjši)
-
kuhani in olupljeni kostanj – cca 100g (lahko kupite že kuhanega – skriva se pod imenom maron)
-
juho – cca 600 – 700 ml
-
moko – 1 žlico
-
sol, poper
-
šetraj – vejico
Kostanj skuham in ga poizkusim olupiti tako, da se mi ne razleti. Zelenjavo dobro operem. Krompir in kolerabo olupim in narežem na kocke, korenje prav tako olupim in narežem na rezine. Narezano zelenjavo in osmukan ter sesekljan šetraj dam v lonec ter zalijem z vrelo juho.
Posodo pokrijem in ko vse skupaj zavre, kuham še cca 20 minut. Nato dodam kostanj in pustim vreti še nekaj minut.
V mali posodi naredim podmet iz vode (cca 4 žlice) in moke, ter mešanico, ob stalnem mešanju, vlijem v lonec, da se jed malo zgosti. Po potrebi še solim in popram. Malo še pokuham in postrežem. Enolončnica z kolerabo in kostanji vas bo dodobra segrela! Pa dober tek!
Nasvet: Juhe vam ni potrebno zgostiti z podmetom, ampak jo zgostite tako, da zmečkate nekaj krompirja.
Kuhane in olupljene kostanje lahko shranite tudi v zamrzovalno omaro, vendar ne za dolgo. Uporabite ga ravno tako, kot svežega.
Dodaj odgovor