Enolončnica s kolerabo se v malo bolj hladnih dnevih, prav prilega. Preprosta jed, ki jo lahko skuha kdorkoli.
-
krompir – cca 6-8 srednjih krompirjev
-
vode – cca 1,5 l
-
kolerabo – 3- mlade kolerabice
-
česen – 3 stroke
-
prekajeno vratovino – cca ½ kg
-
paradižnikovo mezgo – 1 žlico
-
sol, poper
Kolerabice olupim, narežem na kocke, operem in dam v lonec. Zalijem z vodo in dodam še prekajeno meso. Kuham na zmerni temperaturi.
Krompir olupim, narežem na kocke in ga skuham v osoljeni vodi. Vode dodam toliko, da je krompir pokrit. Kuhan krompir dobro pretlačim.
Ko je kolelaba kuhana, vzamem meso in lonca in dodam pretlačen krompir (skupaj z vodo, v kateri se je krompir kuhal). Dodam še olupljen in sesekljan česen ter paradižnikovo mezgo. Dobro premešam.
Vratovino narežem na kocke in jo vrnem v lonec. Po potrebi še solim in popram (previdno z soljo, ker je vratovina slana). Dobro premešam in še malo prevrem. Postrežem z črnim kruhom.
Dodaj odgovor